Olay, merkez Sarıçam ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre, Burcu G. (22) başka bir kızla ilişkisi olduğunu öğrendiği erkek arkadaşı Recai Y'i konuşmak için portakal bahçesine çağırdı. Burcu G., yanına babasının av tüfeğini de alarak bahçeye gidip beklemeye başlarken, erkek arkadaşı da geldi. Burcu G., erkek arkadaşına, "Sen hem benimle hem de başka bir kızla aynı anda sevgili hayatını yaşıyorsun. Bu böyle olmaz" diye tepki gösterdi. Bunun üzerine erkek arkadaşı Recai Y., genç kıza hakaret etmeye başladı.

Genç kız hakaret nedeniyle önce erkek arkadaşını korkutmak için elindeki tüfekle havaya ateş açtı. Buna rağmen erkek arkadaşı hakaret etmeye devam edince Burcu G., beş el daha ateş açtı. Bu sırada Recai Y., yüzüne ve sırtına isabet eden saçmalardan yaralandı. Genç kız erkek arkadaşının yaralandığını görünce onun aracıyla hastaneye götürerek buradaki polise teslim oldu. Olay jandarma mıntıkasında olduğu için polis, genç kızı İl Jandarma Komutanlığı ekiplerine teslim etti. Genç kız yapılan sorgunun ardından adli tıp kurumuna sağlık kontrolüne getirilerek adliyeye sevk edildi.

Genç kız burada kendisini görüntüleyen basın mensuplarına "Sizi öldüreceğim" diyerek tepki gösterdi.Burcu G.'nin elinde zulüm, parmaklarında ise zalim yazılı dövme olması dikkat çekti.