Konya ve çevresinde kendi otomobiliyle sağlık malzemeleri pazarlayan M.A.A. (50), bir sosyal paylaşım sitesinde kendisini başka bir isimle tanıtan üniversite 2. sınıf öğrencisi E.A. (22) ile tanıştı.

Pazarladığı ürünlerin satışında birlikte çalışmayı teklif ettiği M.A.A. ile Beyşehir’de iki kez buluşan E.A, M.A.A. ile ortaklık şartlarını konuştu.

Bademli köyü yakınlarındaki son buluşmalarında, M.A.A, genç kızla otomobilde konuşurken maskeli kişilerin saldırısına uğradı.

Kısa süreli boğuşmanın ardından kurtulmayı başaran M.A.A, jandarmaya başvurarak, sosyal paylaşım sitesi aracılığıyla tanıştığı üniversite öğrencisi genç kız ve arkadaşları tarafından 30 bin dolarlık sağlık malzemelerinin bulunduğu otomobilinin gasbedildiği iddiasıyla şikayetçi oldu.

M.A.A, ifadesinde, otomobilde konuştuğu üniversite öğrencisi genç kızın çakmağı yakmasının ardından aracının etrafını maskeli kişilerin sardığını, genç kızı olaydan sonra görmediğini söyledi.

Beyşehir’de evinde gözaltına alınan E.A, ifadesinde suçunu itiraf etti.

Jandarma ekipleri, E.A’nın ifadesi doğrultusunda Beyşehir ve Hüyük’te 7 kişiyi daha gözaltına aldı.

Zanlılardan ikisi jandarmadaki sorgunun ardından, ikisi savcılıkça serbest bırakıldı. E.A. (22), İ.A. (25), L.B. (25) ve H.Ç. (32) tutuklandı.

Üniversite öğrencisi genç kızın çeşitli suçlardan çok sayıda sabıkası bulunduğu öğrenildi.

Otomobilin ilçe merkezinde terk edilmiş bulunduğu bildirildi.