Erzurum’un Pazaryolu İlçesi 75. Yıl Yatılı Bölge Ortaokulu’nda “Güzel Evim Okulum” projesi kapsamında hayır sever vatandaşların katkılarıyla Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Sınıfının tefrişatı ve Pazaryolu Kaymakamlığının destekleriyle diğer tüm sınıfların eksiklikleri tamamlandı. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınıfı için hiçbir masraftan kaçınmayan hayırsever vatandaşlar, Kuranı Kerim, Peygamberin Hayatı ve Dini bilgilerin verileceği bu sınıfın tefrişatını tamamlamanın mutluluğunu yaşadılar.

Amaç 4+4+4'e Ayak Uydurmak
Bu proje ile Yeni Eğitim Öğretim sistemi (4+4+4) nedeniyle değişen sisteme ayak uydurabilme adına, Eğitim Öğretim ortamlarının daha temiz, sağlıklı ve yaşanabilir ortamlar oluşturulması ve ülkenin geleceği açısından öğrencilerin böyle ortamlarda değerlerine daha fazla önem vermesi düşünülmüştür.

Zemine Halı Döşendi
Öğrenciler ders saatlerinde zemini halı ile döşenen bu sınıfa ,ortamın daha yaşanır olması için, ayakkabılarını dışarıda hazırlanan ayakkabı dolabına koyarak, terliklerle sınıflarına girip derslerini görecekler.

Tefrişatı tamamlanan sınıflar ve diğer bölümlerin açılışına İlçe Kaymakamı Sayın Taner TENGİR, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yıldırım AKKUŞ, hayır sever vatandaşlar, ilçe daire amirleri, veliler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Büyük bir heyecan ve mutluk içerisinde açılışı yapılan sınıfların görüntüsü, açılışa katılan herkesin beğenisini kazandı. Hayırsever vatandaşlar; İlçe Kaymakamı Sayın Taner TENGİR’den bu sınıfın isminin “Sarıkamış Şehitleri Sınıfı” olmasını talep ettiler ve Kaymakam Taner TENGİR de bu isteği geri çevirmeyerek, sınıf isminin “Sarıkamış Şehitleri Sınıfı” olması konusunda gerekli talimatı verdi.



Bilginin en önemli kazanım ve güç olduğu günümüzde; bilimin aydınlatıcı ışığında “erdemli insan yetiştirmek” düsturu ile geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitimine her türlü desteğin verilmesi gerektiğini ve bizlere emanet edilen çiçeklerin asla soldurulmaması gerektiğini vurgulayan Kaymakam TENGİR, hayırsever vatandaşlara da bu duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yıldırım AKKUŞ; “İnsan dertlenince Allah yardım ediyor. Araya başka yardımcıları vesile kılarak insanların daha güzel işler yapmasını sağlıyor. Mesleğimiz çok önemli. Mesleğimiz peygamber mesleğidir. Dün Peygamberlerin yapmış olduğu bu görevi şimdi öğretmenler yapmaktadır. Biz bu kıymetli mesleği yürütürken yetiştirdiğimiz şey ne bitkidir ne de başka bir şey. İnsan yetiştiriyoruz. Mesleğimiz çok hassas ve hata kabul etmez. Öğrencilerin on beş yıl sonraki hallerini,davranışlarını,vatanına ve milletine vereceği hizmeti bugünden görüp hayal edemeyen insanların öğretmenlik yapması mümkün değildir.

Belediye Başkanı Recep KAPLAN; hayır sahiplerinin yaptığı bu çalışmaların kendisini çok etkilediğini , Belediye olarak çevre düzeni ve yeşil alanları artırma adına her türlü desteği vereceğini vurguladı.