Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, TBMM'de bazı gazetecilerle özel sohbetinde, kilo vermesi ve beden sağlığını nasıl koruduğuna ilişkin sırlarını anlattı.

Bal ve gıda takviyelerindeki sahtekârlığın ortaya çıkmasının ardından, organik tarım ürünlerini de mercek altına aldıklarını açıklayan Eker, “Organik tarıma olan güveni ve inancı korumak gerekiyor. Demokrasiye ve hukuka olan inancın azalması ne kadar tehlikeliyse, bir toplum için organik tarım ve organik ürünlerden şüphe edilmesi ve insanın içine kurt düşmesi de o kadar tehlikelidir” diye konuştu.

Beslenme alışkanlığına dikkati çeken Eker, “Hepsinden yiyorum, hepsini yemiyorum. Bunu beslenme sloganım haline getirdim” dedi. Sahte bal ve gıda takviyeleri adı altında halkın aldatılmasını “teşhir” mekanizmasıyla önlemeye çalıştıklarını dile getiren Eker, “Kök çiçekten oluşan gıda takviyelerinin içine zayıflatıcı özelliği olan resmen kimyasal ilaç koyuyorlar. Allah korusun kullananlar hayatından olacak, oluyor da... Sık sık duyuyoruz” dedi.