Marmara'da etkili olan sağanak yağış Çanakkale'nin Biga ilçesinde sele sebep oldu. Sinekçi ve Koruoba köylerinde suya kapılan 2 kadından birinin cesedine ulaşıldı.

Ev ve iş yerlerinin su altında kaldığı sel sebebiyle Çanakkale-Bursa karayolu da bir süre trafiğe kapandı. İstanbul'da ise Marmaray inşaat şantiyesinde bir vince yıldırım düştü. 3 işçi hafif şekilde yaralandı.

Dereler Taştı

Sağanak yağış Çanakkale'nin Biga ilçesinde sele sebep oldu. Öğle saatlerinde başlayan yağmur, gece boyunca aralıksız devam etti. Yağışın etkisiyle Sinekçi ve Koruoba köylerindeki dereler taştı.

Selden en çok etkilenen yerler ise dere yatağında bulunan evler oldu. Sinekli'de Tülay Türe isimli vatandaş sele kapılarak kayboldu.

Selin vurduğu köylerden biri de Koruoba'da oldu. Taşan dereye kapılan Fatma Metin adlı vatandaş kayboldu.

4 Km Uzakta Bulundu

Arama çalışmaları sonucu kadının cesedi köyden 4 kilometre uzakta bulundu. Köyde ev ve işyerlerini su bastı, birçok araç yollarda kaldı

Şiddetli yağış Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde ise su baskınlarına sebep oldu.

Vince Yıldırım Düştü

Bu arada, sağanak yağmur İstanbul'da da etkili oldu. Yenikapı'daki Marmaray inşaat şantiyesinde bulunan bir vince yıldırım düştü. Hafif yaralanan 3 işçi hastaneye kaldırıldı.

Meteoroloji yağışlı havanın hafta sonuna kadar bölge genelinde devam edeceğini açıkladı.

Su baskınlarına karşı vatandaşların tedbirli olması istendi.