Alınan bilgiye göre; Zeytinburnu Merkez Efendi Mahallesi Mevlevihane Caddesinde bulunan Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi’nin yanındaki boş arazide yakılmış bir erkek cesedi bulundu. Ceset üzerinde yapılan kimlik tespit çalışmalarında yanan şahsın Mehmet Aydın olduğu ortaya çıktı. Soruşturma başlatan ekipler Mehmet Aydın’ın Türkmenistan uyruklu Gullela H. ile evli olduğunu öğrendi.

Cinayet Büro Amirliği ekipleri yaptıkları soruşturmada Gullela H.’nin Türkiye kalabilmek için Mehmet Aydın ile resmi nikâh kıydığını belirledi. Bu nikâhın perde arkasında ise ilginç detaylar ortaya çıktı. Gullela H.’nin kendisi gibi yabancı olan ve kaçak yaşayan Pakistan uyruklu Adnan M. ile ilişkisi olduğu ve beraber yaşadıkları öğrenildi. Adnan M.’ nin sevgilisi olan Gullela H.’nin sınır dışı edilmemesi için arkadaşı olan Mehmet Aydın ile konuştuğu ve anlaşmalı olarak nikâh kıymalarını istediği ifade edildi. Bunun üzerine Mehmet Aydın ile Gullela H. anlaşmalı olarak nikâh kıydı. Nikâhın ardından Mehmet Aydın’da Gullela H. ve Adnan M. ile birlikte yaşamaya başladığı ortaya çıktı.
İddialara göre 2 Temmuz akşamı yaşanan cinayet şöyle gerçekleşti;

 

Mehmet Aydın akşam üstü eve gelerek Adnan A.’dan para istedi. Adnan M.’nin para vermemesi üzerine Mehmet Aydın bağırıp çağırmaya başladı. Mehmet A.’nın sürekli alkol aldığı ve etrafındaki insanların bu durumdan rahatsız olduğu belirtildi. Mehmet Aydın’ın alkolün verdiği etkiyle Adnan M. ile tartıştığı ve ikili arasında kavga çıktı. Kavga esnasında Mehmet Aydın, Gullale’nin kendi eşi olduğunu ve istediği zaman boşayabileceğini söyleyerek sınır dışı ettirmekle tehdit etti. Bunun üzerine Adnan M.’nin kendini kaybederek odada bulunan bıçağı alıp Mehmet Aydın’ın karnına sapladığı ancak bıçağın girmediği daha sonra yerde bulduğu piknik tüpüyle başına vurarak yaraladığı ve son olarak elektrik kablosuyla boğduğu bildirildi. Mehmet Aydın’ın öldüğünden emin olan Adnan M. cesedi Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi yanındaki boş araziye taşıyarak yaktığı ifade edildi.

Kâğıthane’de gözaltına alınan Adnan M. sorgulanmak üzere Asayiş Şube Emniyet Müdürlüğüne getirildi. Cinayet Büro Amirliği ekiplerince sorgulanan Adnan M.’ nin suçlamaları kabul ettiği öğrenildi. Adnan M. ifadesinde , “Mehmet sürekli benden para istiyordu. Gullale’yi boşamakla tehdit edip bizden para alıyordu. Yaşadığımız çevredeki insanlar Mehmet’in alkollü tavırlarından rahatsız olmaya başlamıştı. Bu durumu bize anlattılar. Biz kendisini uyardık ancak bizi dikkate almadı. Cinayetin olduğu akşam yine benden alkol almak için para istedi. Para olmadığını söyledim. Ancak bana inanmadı. Tartışmaya başladık. Kendimi kaybettim ve onu öldürdüm” dedi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan Adnan M. adliyeye sevk edildi.