Sultangazi'de Gazi Polis Merkezi'nde meydana gelen patlamada 1 polis memurunun şehit oldu, 7 kişi yaralandı.


Sultangazi'de Gazi Polis Merkezi'nde canlı bombanın kendini patlatması sonucu meydana gelen patlamada 1 polis memuru şehit oldu 7 kişi yaralandı.

OLAY YERİ GÖRÜNTÜLERİNİ İÇİN TIKLAYIN

Sultangazi'deki Gazi Polis Merkezi'nde yaşanan patlamanın ardından, polis merkezinde büyük çapta maddi hasar meydana geldi. Patlamanın ardından çevrede yoğun güvenlik önlemi alan polis, olay yerini güvenlik şeridine aldı. Güvenlik önlemlerinin alınmasının ardından olay yeri inceleme ekipleri polis merkezine gelerek çalışmalarına başladı.

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın olay yerine gelerek incelemelerde bulunurken yaralılar Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Gazi Hastanesi, Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesine ve çevre ilçelerdeki hastanelere sevk edildi. Hastaneye sevk edilen polis memurları için meslektaşları kan vermek için hastanelere akın etti.

Meydana gelen patlamayı gören bir vatandaş olay anını anlattı. Patlamanın ardından yaralanan polisleri kamyonete bindirerek hastaneye getirdiğini ifade eden vatandaş, “Canlı bombaydı patlattı kendini. Kapıda patlattı x-ray cihazının orada. Ben polisleri getirdim sadece. Arkasından gördüm üzerinde sarı gömlek gibi bir şey vardı. Polisleri kamyonete koyup getirdik” dedi.

Hastanelerde yaralıları ziyaret eden ve ardından patlamanın olduğu Gazi Polis Merkezi'ne gelen ve basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Aydın Ayaydın, “İçeri girdim İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’dan bilgileri aldım. Üzerinde bomba taşıyan bir şahıs karakolun x-ray ışınlarının olduğu yere geliyor. X-ray ışınlarında polis bunu uyarıyor. Tam durdurmak isterken üzerinde taşıdığı bombayı patlatıyor. Bombayı taşıyan kişinin kafası olay yerinde yere düşüyor, kopuyor. 1 polis memuru şehit 4 polisimizde şu anda hastanelerde tedavi altında. Onları da ziyarete gittim 3 polisimiz şu anda Gazi Hastanesi’nde. Doktorları ilk müdahaleyi yapmış herhangi bir hayati tehlikeleri yok. Ayaklı bomba taşıyor nerede ne zaman patlayacağı belli olmaz. Ben şehit olan polisimize Allah’tan rahmet ailesine başsağlığı diliyorum.

Yaralı polislerimize ve İstanbul emniyetine de başsağlığı diliyorum. 25-26 yaşlarında olduğu söyleniyor” diye konuştu. Öte yandan, Şehit Polis Memuru Bülent Özkan'ın Gazi Polis Merkezi'nde görevli olduğu evlilik hazırlıkları ve 1 hafta sonra evleneceği belirtildi.