Ayna grubunun eski üyelerinden müzisyen Cemil Özeren, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Bir yıldır karaciğer yetmezliği tedavisi gören ve 20 gündür Esenler Hayat Hastanesi’nde tedavi altında olan Özeren, dün gece Bahçelievler Medical Park Hastanesi’ne kaldırıldı.

Özeren, yoğun bakım servisinde saat 11.45’te hayatını kaybetti.

YARIN TOPRAĞA VERİLECEK
Müzik grubu Ayna'nın üyelerinden Cemil Özeren, karaciğer tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Ayna Grubu solisti ve Özeren'in arkadaşı Erhan Güleryüz, Özeren'in yarın Fatih Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceğini söyledi.

Bir yıldır karaciğer yetmezliği tedavisi gören ve 20 gündür tedavi gören sanatçı Cemil Özeren, dün gece başka bir hastaneye kaldırıldı. Yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Özeren, bugün saat 11.45'te hayatını kaybetti. Hastaneye gelen Ayna Grubu solisti Erhan Güleryüz, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Güleryüz, Özeren ile son olarak 5 gün önce çalışmalarına başladıkları solo albümüyle ilgili hayallerini konuştuklarını söyledi. Güleryüz, "Günlerdir hastanede Cemil'i yalnız bırakmayan bütün sevenleri ve arkadaşlarına çok teşekkür ederiz. Bu sabah yanına girdim. Elini tuttum anlattım. Tabi 6 gündür zihni kapalı. Bu sabah arkadaşımı kaybettim. Melek gibi bir insandı. Çok seveni vardı. Onu çok özleyeceğimizi söyleyebilirim. En son 5 gün önce yanındaydık. Yeni albüm çalışmasıyla alakalı bir süre önce bizim stüdyoda başlamıştık. Solo albüm çalışmasıyla alakalı hayallerini anlattı. Ondan sonraki gün zihni kapandı. Bütün üniversite arkadaşları ailesi arkadaşımızın yanındaydık. Babası rahatsızlandı şu anda hastanede. Yarın Fatih Camii'nden kaldıracağız. Cemil benim 30 yıllık arkadaşım, dışlanma falan söz konusu olamaz." ifadelerini kullandı.

Sanatçı Özeren'in tedavisinde bulunan Uzman Dr. Kadir Doğruer ise, sanatçının tüm uğraşlarına rağmen hayatını kaybettiğini belirtti. Doğruer, "Tüm yakınlarına ve sanat camiasına baş sağlığı diliyorum. Uzun zamandır karaciğer yetmezliği nedeniyle takip edildiğini biliyoruz. Bize dün sevk edilmişti. Geldiğinde çoklu organ yetmezliği nedeniyle kritik bir durumdaydı. İleri yaşam destek müdahaleleri yapıldı ancak bunlara yanıt alınamadı. Sabaha doğru durumu çok ağırlaştı ve öğlen saatlerinde vefat etti. Bize daha ileri müdahaleler yapılabilmesi ümidiyle getirildi. Karaciğer yetmezliği çok ileri düzeydeydi. Bu düzeydeki bir durumdan kurtulmak mümkün değil." ifadelerinin kullandı.

Hayatını kaybeden Özeren'in yarın öğle namazında Fatih Camii'nde kılınacak namazın ardından Büyükçekmece'de toprağa verileceği kaydedildi.