Üstgeçidin altında dev bir şüpheli paket. Trafik kesilmiş herkes nefesini tutmuş. Bomba imha uzmanı özel kıyafetiyle paketi inceliyor.


Alan tamamen çevrilmiş, polis kuş uçurtmuyor etrafta. Ancak o da ne? Yaşlı bir teyze elinde eşyalarıyla barikatı aşmış yanından geçiyor.

BUZDOLABI ÇIKTI

Maltepe'de üstgeçit köprüsünün yakınına bırakılan etrafı bez ile sarılmış şüpheli paket, bomba paniğine neden oldu. Bomba imha uzmanının incelediği paketten buzdolabı çıktı.

Köprü altına yakın bir mesafeye bırakılan etrafı bez ile sarılmış şüpheli paketi gören vatandaşlar hemen polise haber verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, çevrede geniş güvenlik önlemleri alarak bomba imha uzmanlarını çağırdı.

YAŞLI KADIN GEÇTİ HERKES BAKTI

Kısa sürede olay yerine bomba imha uzmanı özel kıyafetini giyerek jamer cihazıyla şüpheli pakete müdahale etti. Uzman ekibini incelemesi sırasında yaşlı bir kadının şüpheli paketin yanından geçmesi görenleri hayrete düşürdü. Güvenlik bariyerini aşıp yaklaşık 30 metre yürüdüğü halde, polislerden müdahale gelmemesi şaşırtıcıydı.

Uzman ekibin şüpheli paketi kontrol ettiği sırada araç ve yaya trafiğine kapatılan yol, yaşanan paniğin ardından normale döndü. Daha sonra olay yerine gelen belediye görevlileri, buzdolabını araca yükleyerek Büyükbakkalköy'deki geri dönüşüm merkezine götürdü.