ANKARA’nın Keçiören İlçesi Yeşilöz Mahallesi’nde kadına yönelik şiddet, vahşet boyutlarına ulaştı. Sincan Cezaevi’den firar eden Hamit Ç. (22), gizlice evine döndü. Eve giren genç adam, 4 yıl birlikte yaşadığı imam nikahlı eşi D. A.’yı (22) beklemeye başladı. Akşam saatlerinde eve dönen D. A. imam nikâhlı eşini karşısında görünce, şaşkına döndü. Saatlerdir evde yalnız başına eşini bekleyen Hamit Ç., “Bu saate kadar neredeydin?” dediği eşini tekme tokat dövmeye başladı.

HAP İÇİRDİ

Kemer ve sopayla genç kadını döven Hamit Ç., sonra da zorla bir kutu hap içirdi. Hızını alamayan Hamit Ç., elektrik vererek işkence yaptı. İmam nikâhlı eşinin işkencelerine dayanamayan D. A., bir süre sonra kendinden geçti ve bayıldı. KORUMA İSTEDİ Saatlerce işkence yaptığı genç kadının kendinden geçmesini fırsat bilen Hamit Ç., 8 saat süreyle kadına tecavüz etti. 2 günü evde yarı baygın geçiren genç kadın, önceki sabah kendine geldi. İmam nikâhlı eşinin uyuduğunu gören D. A., mutfak camından evi terk ederek, savcılığa sığındı. Genç kadın başından geçenleri savcıya anlattı ve koruma istedi.

ARKADAŞI SAKLADI

oruşturmayı yürüten savcının talimatı üzerine eve baskın yapıldı. Evde bulunamayan Hamit Ç.’nin gidebileceği tüm adresler tek tek arandı. Sonunda cezaevi firarisi Hamit Ç.’nin, arkadaşı Ali İ.’nin evinde saklandığı tespit edildi. Polis ekipleri Ali İ.’nin kapısını çaldı. Polisin geldiğini anlayan Hamit Ç. evin arka balkon kapısından atlayarak kaçmak istedi. Yalınayak kaçmaya çalışan cezaevi firarisi, evi saran polisler tarafından kısa süreli bir kovalamacadan sonra yakalandı.

SAHTE KİMLİK ÇIKTI

Yaralama ve uyuşturucu madde kullanma suçlarından aranan Hamit Ç.’nin üzerinden Berkem K. adına düzenlenmiş nüfus cüzdanı ve psikiyatri servisine ait muayene barkotu çıktı. Polis tarafından sorgulanan Hamit Ç., ifadesi alındıktan sonra çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak firar ettiği cezaevine gönderildi.