Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin organize ettiği Atatürk'ün Harf İnkılabı'nın 87 yıl önce başlangıcını yaptığı Tekirdağ'a gelişinin yıldönümü kutlamalarında küfür ettiği kameralara yansıyan 'temsili Atatürk', devlet sanatçısı Gökhan Akyüz hakkında soruşturma başlatıldı.

"DENİZE DOĞRU KÜFRETTİM"
Temsili Atatürk yanındakilere, “Bunları not edin. Erkekleri s…tir edin. Kadınları huzuruma getirin. Ben tek tek yerleştiririm” demişti. Küfrettiği için özür dileyen temsili Atatürk "Ben o cümleyi Tekirdağ'a değil, denize doğru sarf etmiş bulunmaktayım" dedi.

YAZILI AÇIKLAMA YAPTI
Facebook hesabından yazılı bir açıklama yapan Akyüz ise yaşanan hadiseden üzüntü duyduğunu belirterek, bahsi geçen ifadelerin provalar esnasında oyuncu arkadaşlarına eski bir olayı anlatırken sarf edildiğini söyledi.

"CÜMLEYİ DENİZE DOĞRU SÖYLEDİM"
Akyüz şu şekilde konuştu; "O görüntülerde anlaşılacağı üzere biz ekip olarak Tekdirdağ'a doğru değil, denize doğru yürümekteydik. Ben o cümleyi Tekirdağ'a değil, denize doğru sarf etmiş bulunmaktayım. O halka; kadınlarına, erkeklerine o cümleleri sarf etmek haddim değildir. Mahcubiyetlerimi bildirir, özürlerimi sunarım."