CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün toplanan Parti Meclisi'nde üç yeni genel başkan yardımcılığı alanı açmak için yetki istedi. Kılıçdaroğlu, yeni MYK'yı pazartesi ya da en geç salı günü açıklayacağını söyledi.
Cumartesi günü CHP Genel Merkezi'nde başlayan ve yaklaşık iki buçuk saat süren Parti Meclisi toplantısına Kemal Kılıçdaroğlu başkanlık yaptı. Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi üyelerinin kendilerini tanıtmasının ardından yaptığı konuşmada "Daha çok çalışmalıyız, halka daha çok gitmeliyiz" dedi. Kılıçdaroğlu, toplantının basına kapalı bölümünde partisinin zayıf yanlarını masaya yatırdı ve "Bu sorunları mutlaka aşmalıyız" dedi.
ÜÇ YENİ GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI ALANI İÇİN YETKİ ALDI
CHP lideri Kılıçdaroğlu, toplantının basına kapalı bölümünde üç yeni genel başkan yardımcılığı alanı açabilmek için PM üyelerinden yetki istedi. Kılıçdaroğlu, yeni dönemde Kamu Politikaları'ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı, Çevre ve Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı için atama yapacağını söyledi. CHP lideri, Sivil Toplum Kuruluşları ve Sendikalar adı altında faaliyet yürüten genel başkan yardımcılığı alanını ise "ikiye bölmek istediği"ni ifade etti. Kılıçdaroğlu, "Sivil Toplum Kuruluşları ile Sendikaları ayrı iki başkan yardımcılığı olarak düzenleyeceğim" dedi. CHP lideri, Kamu Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısının "Parti Sözcüsü" olarak görevlendirileceğini de açıkladı. PM üyeleri, Kılıçdaroğlu'na bu konuda yetki verdi.
"DAHA ÇOK ÇALIŞMALIYIZ''
Toplantıda yetki aldıktan sonra durum değerlendirmesi yapan Kılıçdaroğlu, Türkiye'yi 25 bölgeye böldüğünü ve örgütlenme çalışmasının buna göre yapılacağını aktardı. Bu bölgelerde çalışma yapan kişilerin Örgütlerden ve Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı'na bağlı olarak çalışacağını belirten Kılıçdaroğlu, "15 günde bir rapor düzenlenecek ve bu raporlar genel merkeze iletilecek" dedi. CHP'nin önümüzdeki dönemde daha çok çalışacağını ve örgütleri harekete geçireceğini de belirten Kılıçdaroğlu, "Kadın ve Gençlik örgütlenmelerimiz de buna göre şekillendirilecek" dedi.
GENÇLERİ AKTİF GÖRMEK İSTİYOR
CHP Gençlik Kolları'nın üniversetilerde yeterince örgütlenmediğine vurgu yapan Kılıçdaroğlu, "Gençlerimiz üniversitelerdeki eylemlere katılmıyor. Bunu artık aşmak ve eylemlerde aktif olmak gerekiyor" ifadesini kullandı. Gençlik Kolları'nın eğtimine özel bir önem vereceklerini de kaydeden Kılıçdaroğlu, "Bilim Yönetim Kültür Platformu'nun hazırlayacağı kitap serisi, gençlerimizin eğitimi için önemli bir kaynak olacak" dedi. Kılıçdaroğlu, gençler için düzenlecek olan eğitim çalışmalarına kendisinin de katılacağını belirtti.
NİTELİKLİ ÜYE
Kadınların siyasete daha aktif katılımını sağlayacak yeni modeller bulunması gerektiğini de belirten Kılıçdaroğlu, "Nitelikli üye sayımızı da çoğaltmalıyız. Üyelerimiz seçime her an hazır olmalı" dedi. Milletvekili olmayan Şanlıurfa, Batman, Yozgat, Çorum ve Karadeniz'deki kentlere daha çok ağırlık vereceklerini belirten CHP lideri, "Halka daha çok gitmeliyiz" ifadesini kullandı.
Türkiye'de 11 milyon emeklinin olduğunu da ifade eden Kılıçdaroğlu, "Emeklilere daha çok gidelim. Seçmene gitmekten bıkmayalım. Bizi alkışlasalar bile (Tamam bize oy verecekler) diye düşünmeyelim. Sizi alkışlar ama gitmezseniz oy vermezler. Bunun için daha çok çalışalım" dedi.
CHP'nin eski Demokrat Partili, DYP'li, ANAP'lı seçmeni mutlaka yanına çekmesi gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Esnaflarla, KOBİ'lerle, işçiler ve işverenlerle daha sıkı bağlar kurmamız gerekiyor" ifadesini dile getirdi. CHP'nin aydınlarla daha sıkı bir ilişki içinde olması gerektiğini de söyleyen Kılıçdaroğlu, Avrupa'da yapılmaya başlanan çalışmalardan ise övgüyle söz etti. "Avrupa'da artık CHP'nin ne dediği ve ne diyeceği merak ediliyor" ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu, "Avrupa'ya da güven vermemiz gerekiyor" dedi.
Edinilen bilgiye göre toplantıda, CHP’nin önümüzdeki süreçte izlemesi gereken çalışma stratejisi de ele alındı. Toplantında, yerel seçimler sürecinde özellikle İstanbul, Ankara, İzmir olmak üzere yerel yönetimlerle özel bir çalışma yürütülmesi önerisi dile getirilirken, genel merkez ile koordineli olunması gerektiğine vurgu yapıldı.