Kayıtlı 1 milyon 8 bin 495 üyenin yaş ortalaması 46.9 çıkarken, gençlerin oranı 12.9’da kaldı. Bazı bölgelerde ise hiç üye çıkmadı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin tarafından hazırlanan “parti örgütü ve örgüt yönetimleri” raporunda, partinin üyelik yapısı ve sandık görevlilerinin profiline ilişkin önemli saptamalar yapılırken, güncellenen üyelik bilgilerine göne yeni CHP’nin yaş ortalaması 46.9 oldu.

CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil koordinasyonunda güncellenen üyelik bilgileri, yeni CHP’nin yaş ortalamasını ortaya çıkardı. Güncellenen parti kütüğüne göre, CHP’nin 1 milyon 8 bin 495 üyesi bulunuyor.

Yüzde 28’i Kadın

Üyelerin 282 bin 741’i (yüzde 28’i) kadın üyelerden, 129 bin 999’u (yüzde 12,9’u ) genç üyelerden oluşuyor. Üyelerin yaş ortalaması da 46.9 oldu. Kadın üyelerin yaş ortalaması 46.1, genç üyelerin ise 26.1 olarak gerçekleşti.

Üye Bulun Talimatı

Adnan Keskin’in hazırladığı “Parti örgütü ve örgüt yönetimleri” raporunda ise CHP’nin oy aldığı ancak üyesinin olmadığı yerleşim yerleri ile ilgili olarak il ve ilçe başkanlıklarının sürekli uyarıldığı belirtilirken, yeni üye kampanyası başlatıldığı belirtildi. 36 ilçede, CHP’nin üye sayısının sadece 3 ile 49 arasında değişmesi dikkat çekti. CHP, özellikle Ağrı, Çankırı, Erzurum, Eskişehir, Giresun, Gümüşhane,Hakkâri, Karaman, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Konya, Kütahya, Muş, Siirt, Sivas, Şanlıurfa ve Van’da örgütlere yeni üye kazandırın talimatı verdi.

Görevliler Bilinçsiz

CHP’nin oy aldığı bazı yerleşim alanlarında, partiye kayıtlı üyelerin bulunmadığı belirtilerek, “Partimiz açısından önemli bir eksikliktir” denilen raporda, sandık görevlilerine ilişkin tespitler de dikkat çekti. Raporda, “Seçim sandıklarındaki sandık görevlilerimizin eğitimsizliği ve görevin önemine ilişkin bilinç eksikliği ya da görevlinin bulunmayışı sandık seçmen listelerini ve birleştirme tutanaklarının yazımında parti aleyhine düzenlemelere neden olmaktadır” denildi.

CHP gençliğine TGB modeli

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yerel seçimler öncesi aktif olmasını istediği partinin gençlik kolları yeniden yapılanıyor. Kılıçdaroğlu’nun, kendisi ile görüşen milletvekillerine, Türkiye Gençlik Birliği (TGB) yapılanmasını örnek gösterdiği, Gençlik Kolları’nın bu şekilde aktif olması gerektiğini söylediği öğrenildi.

Gençlik Kolları; öncelikle yerel seçimlere yönelik yeniden yapılanma çalışmalarını hızlandıracak. Yeniden yapılanma kapsamında, bütün üniversiteler de ve fakültelerde“ genç düşünce” adı altında yeni topluluklar kurulacak. Ankara, İstanbul, İzmir, Adana ve Bursa başta olmak üzere büyük illerdeki üniversitelerden partiye genç sempatizanlar kazandırılacak.

Lise gençliği için de özel örgütlenme modeli geliştirilecek. İşsiz gençlerin örgütlenmesi ve partinin bu gençlere yönelik projelerinin bütün ayrıntılarıyla anlatılması sağlanacak. Çalışan gençliğin de örgütlenmesi amacıyla işyerlerinde temsilciler oluşturulacak.