Konuşmalar sırasında CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Doğan, "24 yaşına gelmeyen bir insan alkollü bir yere gidemezken 18 yaşında seçilmesi biraz tezat geliyor bana." dedi. Bunun üzerine AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek de alkol örneğinin verilmesinin doğru olmadığını belirterek ölçünün yönetim olarak konulması gerektiğini vurguladı.

CHP, AK Parti bayramlaşmasında seçilme yaşının 18'e indirilmesini öngören düzenleme de gündem geldi. İpek, seçilme yaşının 18'e indirilmesi konusunda CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Doğan'a "Sizlerden gür bir ses bekliyoruz" diyerek destek istedi. İpek, dünyada seçme ve seçilme yaşı 18 olan 14 ülke olduğunu belirtirken, Doğan ise İngiltere'de seçilme yaşının 21, Fransa'da ise bu sınırın 23 olduğunu kaydetti.

Bu sebeple konunun biraz daha tartışılması gerektiğini dile getiren Doğan, "Bir de maalesef bizim ülkemizde 24 yaşına gelmeyen bir insan alkollü bir yere gidemezken 18 yaşında seçilmesi biraz tezat geliyor bana. Bunların tartışılıp bu anayasa değişikliğini getirilmesi bence daha doğru olur." diye konuştu. İpek ise Doğan'a "Ölçüyü alkol olarak koyma, ölçüyü yönetim olarak koyalım." karşılığını verdi.

CHP'ye bayramlaşmaya DSP'nin ardından Saadet Partisi (SP) heyeti geldi. CHP ile SP arasındaki bayramlaşmada, muhalefetin daha güçlü olması gerektiği vurgulandı. Uçağı rotar yaptığı için bayramlaşmaya geciken CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran da son bölüme yetişti. Oran, uçağın hava şartlarına göre iniş izni olmadığı için biraz beklemek zorunda olduklarını kaydetti.