Kadumi, "Refik Bey'in konuşmamızı, bana sormadan, danışmadan basına açıklaması beni üzdü" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'de kaçırılan Filistinli gazeteci Başar Kadumi'nin eşi Arzu Kadumi ile görüştü. Dolmabahçe'deki çalışama ofisinde gerçekleştirilen görüşmenin ardından Kadumi, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kadumi, "Başbakan'a durumumuzu anlatmak için bir randevu talep ettik. Başbakan sağ olsun kabul ettim. Oğlum ve ben Başbakan'la görüştük. 96 günlük süreci kendisine anlattım. O da sabırla dinledi ve elinden geleni yapacağını açıkladı. Bu süreçte bize destek verdi. Bu vakte kadar zaten Dışişleri Bakanlığı'nın sürekli desteğini görmüştük. Ellerinden gelen her şeyi yapıyorlardı. Başbakan'da bize destek verdi. Yapılacak ne varsa, yapmaktan geri durmayacaklarını söylediler" diye konuştu.

CHP'li Refik Eryılmaz'ın fidye iddialarıyla ilgili de konuşan Kadumi, "95 gündür bana hiçbir şekilde böyle bir teklif gelmedi. Gerek muhaliflerden, gerekse başka taraftan, Başar Kadumi elimizde veya ona ulaşmak için şu kadar para istiyoruz' şeklinde bir teklif bana gelmedi. Ancak Başar'ın ailesi Kudüs'te yaşıyor. Kudüs'teki ailesine böyle teklifler, 'şu kadar para verirseniz, Başar'ı getiririz, fotoğrafını getiririz' şeklinde ve El Hurra aracılığıyla da böyle teklifler oldu. Bunlara hiç itibar edilmedi. Aranan numara tekrar geri dönüldüğünde cevapsız kaldı. En son ismini açıklamak istemediğim bir aile dostumuza böyle bir telefon ulaştı.

Ondan bir para isteğinde bulunuldu. Fakat bunun Suriye'den mi arandığı, arayanın kim olduğu bilgisi yok ve ben bunu açıklamadım. Refik Bey'in konuşmamızı, bana sormadan, danışmadan basına açıklaması beni üzdü. Çünkü arayanın kim olduğunu ben de bilmiyorum. Suriye'den arandığını bile bilmiyorum. Şu anda ben bunu araştırıyorum ama Refik Bey'in dediği gibi bana böyle bir teklif, böyle bir telefon ulaşmadı" şeklinde konuştu.
Kadumi, Erdoğan'la yaptıkları görüşmenin detaylarının sorulması üzerine de, "Başbakan'dan durumdan haberi var. 96 günlük süreci anlattım. Başbakan dinledi ve durumdan haberlerinin olduğunu, ellerinden geleni en kısa zamanda yapacaklarını söyledi. Danışmanlarına da durumu bildirdi" dedi.