Halkın Günlüğü gazetesinin internet sitesinde Kuzey Kore lideri için 55 sayfalık fotoğraf albümü yer ayrıldı.

Kim Jong-un ata binerken, çocuk severken ve birliklerini denetlerken görüldüğü fotoğrafların altına Onion dergisinin "Yürekleri hoplatan Pyonyanglı" gibi ifadeleri de yer aldı.

Halkın Günlüğü, Amerikan mizah dergisinin "Müthiş yakışıklı yuvarlak yüzü, oğlan çocuğu çekiciliği ve güçlü gürbüz vücut yapısıyla bu yürek hoplatan Pyongyanlı her kadının rüyası. Gayet belirgin sevimli ve kucaklanası yanını maskeleyen bir güç halesiyle kutsanmış olan Kim, kusursuzmoda algısı, kısa, şık saç kesimi ve ünlü gülümsemesiyle bu derginin yazı kurulunun aklını başından aldı" şeklindeki satırlarını da aktardı.

Onion dergisinin editörü Will Tracy BBC'nin sorularını yanıtlarken, Halkın Günlüğü gazetesinin gafıyla ilgili olarak "Şaşırdığımı söyleyemem" dedi.

Tracy "Bu tür şeyler daha önce de farklı şekillerde yaşanmıştı. Onun için çok şaşırmadık. Ama tabi her seferinde büyük bir zevk oluyor bizim için" diye konuştu.

HABER GÜNCELLENDİ

Onion bu ayın başlarında yayınlamış olduğu Yaşayan En Seksi Erkek haberini dün akşam güncelledi.

Dergi "Daha geniş detay için lütfen dergimizin Çin'deki Komünist yan kuruluşu olan Halkın Günlüğü gazetesini ziyaret edin. Örnek bir röportaj yoldaşlar" satırlarını eklemiş.

Halkın Günlüğü dergisi ise Çarşamba öğle saatlerinde Kim Jong-un dosyasını yayından kaldırdı. Haberin ingilizce versiyonuna tıklanınca "hata" mesajı alınıyor.

Amerikan mizah dergisi Onion daha önceki Yaşayan En Seksi Erkek ödüllerini SuriyeCumhurbaşkanı Beşar Esad ile dolandırıcılıktan 150 yıl hapse mahkum edilen Amerikalı bankerBernard Madoff'a vermişti.

İki ay önce İran'ın yarı resmi Fars haber ajansı da, Onion'un Amerika'nın kırsal nüfusunun İran Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinejad'ı Başkan Baracak Obama'ya tercih ettiği yolundaki haberini gerçek sanarak geçmiş, sonra özür dilemek zorunda kalmıştı.

Bu Onion haberinde görüşlerine başvurulan hayali bir Batı Virginia sakini, "Beyzbol maçına Obama'dansa Ahmedinejad'la gitmeyi tercih ederim. Ulusal güvenliği ciddiye alan bir lider" diyordu.

BBC TÜRKÇE