Emruah Yorulmaz'ın haberine göre Adana'da geçen yıl 2 paket cips ve 10 lira para gasbettiği gerekçesiyle yargılanan 17 yaşındaki sanık, 2 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, bir bakkalı gasbettikleri gerekçesiyle yargılanan 4 sanığın avukatları katıldı.

ÖNCE 10 YIL VERİLDİ

Mahkeme heyeti, bakkaldan 4 lira değerinde 2 paket cips ile 10 lira gasbettiği iddia edilen 17 yaşındaki T.Ç.'yi ''yağma'' suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Cipsin değerinin az olması ve sanığın yaşını göz önünde bulunduran heyet, sanığın dava sürecindeki iyi halini de dikkate alarak cezayı 2 yıl 9 aya indirdi.

Mahkeme heyeti, T.Ç. ile arkadaşı Y.O. (19), A.T. (17) ve M.T.'nin (15) ''nitelikli yağma, ve hırsızlığa teşebbüs'' suçundan beraatına karar verdi.

Geçen yıl, Seyhan ilçesine bağlı Demetevler Mahallesi'nde bir bakkalı gasbettikleri iddia edilen T.Ç, Y.O, A.T. ve M.T. hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

'Baklava çalan çocuklar' çok tartışılmıştı

Gaziantep'te 15 yıl önce üç arkadaşıyla birlikte baklava çaldıkları gerekçesiyle aldıkları 9 yıl ağır hapis cezası uzun süre kamuoyunda tartışılmıştı.