Ali Tezel'in Çocuklar Duymasın'da iki oyuncunun sigortasız çalıştırıldığı yönündeki iddialarına Birol Güven yanıt verince kavga büyüdü. Tezel, kendisine Twitter üzerinden meydan okuyan Birol Güven'e hayli iddialı bir cevap verdi.

Ali Tezel, Güven'in iddiaları red ettiği açıklamasına verdiği yanıtta "bak iki tane sigortasız çalışanını buldum bile" dedi. "Ben de hodriye, hodri diyorum" diyen Ali Tezel iddialarını teker teker sıraladı.

İŞTE ALİ TEZEL'İN YAPTIĞI AÇIKLAMA:

Hani, “SGK’ya ilk kıyak 80’ler dizisinden geldi” demiştim ya, hani 80’ler dizisinde SGK’ya kıyak olsun diye kamu spotu niteliğinde sigortasız çalışmayın-çalıştırmayın diyen dizideki adıyla Rukiye hanım’ın yani gerçek adıyla Özlem Türkad’ın SSK’sı hayatı boyunca hiç olmamış….

Pazartesi ve Salı günü SGK’nın, dizi yapımcıları ile gizli anlaşmasını açıklamış ve dizilerle ilgili SGK incelemelerini durdurma karşılığı ve dizilerde sigortasız çalıştırma karşılığı kamu spotu niteliğinde metinler-senaryolar oynandı demiştim ya. Yapımcı Birol Güven, twetter hesabından bana “Hodri meydan” demiş. Diyor ki, “Birol Güven, twitter adresinden Ali Tezel’e bir çağrıda bulunarak "Seksenler dizisinin setine bekliyorum, gel bir tane sigortasız çalışan gör, ondan sonra konuşalım"

BENDEN DE HODRİ MEYDAN

Ben de hodriye, hodri diyorum. Bir TV ekibi ile gelmem şartıyla setlerine gideceğim ve teknik ekip ile sanatçıların sigortasız var mı diye eski mesleğim olan SGK müfettişliğini seve seve yerine getireceğim. Bu arada unutmadan hatırlatayım. Yapımcısı olduğu Çocuklar Duymasın dizisinde tam 110 bölüm oynayan Osman Gidişoğlu bana gelip 37 yıldır sanatçıyım oynamadığım dizi kalmadı ama tek bir gün bile sigortam yok demişti hem de Kanaltürk'deki canlı yayında Sonra Birol Güven şapa oturmasın. Hodri meydan, set adreslerini ve çekim tarihlerini ver, sen düzenek kurmadan ben dilediğim an TV ekibiyle gelip, sigorta denetimi yapacağım.

RUKİYE HANIMIN SSK’SI YOK


Bu arada 80’ler dizisindeki rolünde, sigortasız çalışmayın mesajı veren Özlem Türkad’ın adını SSK sigorta listelerinde araştırdım, değil Birol Güven’de hayatı boyunca hiç SSK’sı olmamış kadıncağızın. Ne acı değil mi, TV’de sigortasız çalışmayın mesajı veriyorsunuz ama kendi sigortanız yok. Bu arada Rukiye hanım rolünü oynayan Özlem Türkad’ın başka ismi var mı gerçek ismi mi bilmiyorum ama bu isimle Türkiye’de sigortalı yok.

OSMAN GİDİŞOĞLU’NUN DA SİGORTASI YOK

Yapımcı Birol Güven’in dizilerinden olan “Çocuklar Duymasın” dizisinde uzun yıllarda 110 bölümden fazla oynayan Osman Gidişoğlu için de Birol Güven tek bir gün bile SSK primi ödememiş. Hani, sigortasız çalışanın yoktu Birol, hani hem de gerçek ücretlerden ödüyordun. Madem öyle SGK müfettişlerinin istediği defterlerini neden göndermedin de koşa koşa Bakana ve SGK Başkanına bizi kurtarın diye gittin.