'Hava iş kolunda grev ve lokavt yasağı'nın da aralarında olduğu 4 yasaya Köşk'ten onay geldi. AK Partili İstanbul Milletvekili Metin Külünk'ün imzasını taşıyan tasarı, TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmelerin ardından Perşembe günü yasalaşarak Cumhurbaşkanı Gül'ün onayına sunulmuştu.
THY çalışanlarının grev yapmasına neden olan 'Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun' Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylandı. Gül, yasayı yayımlanmak üzere Başbakanlık'a gönderdi. Yasa Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından yürürlüğe girecek. Yeni yasa, hava iş kolunda grev yasağı getirmesinin yanında korsan taksiler ve otopark mafyaları için de ceza artırımı öngörüyor. Korsan taksilere verilen 15 gün trafikten men edilme cezası, yeni yasayla birlikte 60 güne çıkarılırken, otopark mafyalarına da 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası uygulanacak.
Onaylanan diğer kanunlar ise şunlar:
* 'Askerlik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun',
* 'Uluslararası Para Fonu Ana Sözleşmesinde İcra Direktörleri Kurulu Reformuna İlişkin Olarak Yapılması Teklif Edilen Değişikliklerin Onaylanmasının Uygun Bulunduğu Hakkında Kanun',
* 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile İran İslam Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Esendere ve Sero Kara Hudut Kapılarının Ortak Kullanımına Dair Anlaşmanın Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun'.