Türkiye-Afganistan-Pakistan Üçlü Zirve Toplantısı başladı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, zirve toplantısı için Ankara'ya gelen Pakistan Cumhurbaşkanı Asif Ali Zardari ve Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai'yi törenle karşıladı.

Cumhurbaşkanı Gül, ilk olarak Pakistan Cumhurbaşkanı Zardari'yi Çankaya Köşkü'nde düzenlenen törenle karşıladı. Gül, zirve için Ankara'ya gelen Zardari'yi, Büyük Şeref Kapısı önünde karşıladı. Basın mensuplarına poz veren Gül ve Zardari, Büyük Şeref Kapısı'ndan içeri girmek istediği sırada kapı açılmadı. Kapının görevliler tarafından açılmaması üzerine Gül, kapıya vurarak kapının açılmasını istedi. Görevlilerin hatalarını fark ederek kapıyı açması üzerine Gül ve Zardari köşke girdi.

Cumhurbaşkanı Gül, Zardari'yi karşılamasının ardından Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai'yi Büyük Şeref Kapısı'nın önünde törenle karşıladı. Gül ve Karzai, Büyük Şeref Kapısı'nın önünde basın mensuplarına poz verdi.

Türkiye-Afganistan-Pakistan Üçlü Zirvesi toplantı öncesinde Cumhurbaşkanı Gül, ilk olarak Afganistan Cumhurbaşkanı Karzai ile görüşecek, daha sonra Pakistan Cumhurbaşkanı Asif Ali Zardari ile görüşecek. İki görüşmelerin ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Pakistan Cumhurbaşkanı Zardari, Afganistan Cumhurbaşkanı Karzai ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dörtlü bir görüşme gerçekleştirecek.

Öte yandan, karşılama törenleri öncesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da Çankaya Köşkü'ne geldi.