Cumhuriyet Trabzon Temsilcisi Ahmet Şefik Mollamehmetoğlu,  bazı gazetelerde Cumhuriyet Gazetesi ile ilgili kullanılan ilanlara sert yanıt verdi. Mollamehmetoğlu, şu şekilde açıklama yaptı: 

‘’Peygamberimize hakareti hoş görmüyoruz’’ başlıklı açıklamayı ve ilanı büyük bir üzüntü ve kaygıyla okuduk.  Başta Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Trabzon Ticaret Borsası, Trabzon Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği, Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği, 2 Nolu Yol İş gibi Trabzon’un en önemli kurum ve sivil toplum örgütlerinin de bulunduğu 26 örgütün ortak açıklaması, tamamen gerçek dışı iddialara dayanmaktadır.

Cumhuriyet gazetesi, Fransa’da 12 kişinin öldürüldüğü terör saldırısından sonra özel bir sayı çıkaran Charlie Hebdo adlı dergiden bir seçki-seçme yaptı. Ancak ne kapaktaki Hz. Muhammet karikatürünü, ne de peygambere ve İslam’a hakaret oluşturacak bir görüntü ya da yazıyı kullanmadı. Üstelik kullanmama gerekçesi olarak da ‘’İnançlara saygı ve toplumsal duyarlılığı’’ gösterdi. Zaten gazeteye yapılan yasadışı baskında savcı da, ‘’seçkide herhangi bir hakaret içerecek malzeme olmadığını’’ görünce, gazetenin dağıtımına izin verdi.

Bu gerçekler ortada iken, gazeteye bakma zahmetine bile katlanmayan bazı kesimler, sanki Cumhuriyet  İslam’ahakaret içeren görüntü yayınlamış gibi bir kampanya başlattı. Oysa Cumhuriyet teröre karşı bir dayanışma olarak o dergiden bazı seçme karikatür ve yazıları kullandı. Tıpkı Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun teröre karşı destek ve dayanışma amacıyla Paris’te düzenlenen cenaze törenine katılması gibi.

Olmayan bir olay, kullanılmayan bir karikatür, yapılmayan bir hakaret üzerinden, sırf söylentiye bağlı olarak böyle bir açıklama yapılması, gazetemizin hedef gösterilmesi, toplumu tahrik edecek söylemlere başvurulması ne ülkemize, ne toplumumuza bir yarar sağlamaz. Bir yalan üzerinden ‘’ateşle oynamayın’’ diyerek tehdit savurmak ve bazı çevrelere bazı gazeteleri işaret etmek, toplumdaki ayrışma, kavga, kin ve nefreti körüklemekten başka bir işe yaramaz.

Bu talihsiz açıklama konusunda bir düzeltme yapılmasını beklediğimizi özellikle vurgulamak isteriz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur"