Erhan Tuncel dün gece tahliye kararı gelince Tekirdağ F Tipi Cezaevi’nden serbest bırakıldı. Ancak askerliğini yapmadığı için önce Muratlı Askerlik Şubesi’ne ardından da Jandarma Alay Komutanlığı’na götürüldü.

AVUKATIYLA İSTANBUL’A HAREKET ETTİ

AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesinin azmettiricisi olduğu iddiasıyla yargılandığı İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde beraat eden Erhan Tuncel tahliyesinin ardından Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı’na götürüldü.

Tuncel’in kendisini almaya gelecek yakını olmadığı için 3 saat jandarmadan sığınma istediği ileri sürüldü. Peşindeki gazetecileri atlatmak istediğini söyleyen Erhan Tuncel, 3 saat Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığında bekledi. Avukatı ve kardeşinin gelmesiyle Erhan Tuncel, jandarma alay komutanlığından ayrılıp İstanbul’a hareket etti.

AVRUPA BİRLİĞİ KOMİSYONU: Yeni bir cinayet soruşturması açın

AVRUPA Birliği Komisyonu, Hrant Dink davasında verilen kararı yetersiz buldu. AB Komisyonu’nun genişlemeden sorumlu üyesi Stefan Füle’nin sözcüsü Peter Stano, AİHM’in Hrant Dink davasında 14 Eylül 2010’da Türkiye’yi mahkum ettiğini hatırlattı. Söz konusu kararda Türkiye’nin Dink’in yaşama hakkını güvence altına alamadığına hükmedildiğini anımsatan Stano, “Cinayette payı olan herkesin yargı önüne çıkarılmasına ve üst düzey yetkililerin müdahalelerine yönelik yeni soruşturmalara ihtiyaç duyulduğunu” söyledi.

ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ: Türk adaleti kendi kendini mahkum etti

ULUSLARARASI Af Örgütü, kararla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Bu kararla Türkiye’de adalet kendi kendini mahkum etti. Bu karar Türkiye’-de iktidardakilerin her zaman korunacağı ve insan hakları ihlallerinin sorumlusu devlet görevlilerinin cezalandırılmayacağını söylüyor. Devletin ihlal ve ihmali görmezden gelindi ve cinayette rolü olanlar yargılanmadı. Bu kararın, Dink için adaleti yerine getirmekle ilgisi yoktur.”