TSK'dan yapılan açıklamada, "Suriye'de 20 günde 845 kilometrekarelik alan kontrol altına alındı. Fırat Kalkanı'nda koalisyon güçleri 2 hava harekatı düzenledi. DEAŞ'a ait bir havan mevzii ve mühimmat deposu imha edildi" denildi.

Ayrıca, Hakkari'de düzenlenen hava harekatında 7 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Koalisyon Güçleri tarafından, Baragitah (Zeytinlik) bölgesinde tespit edilen DEAŞ unsurlarına yönelik 2 hava harekatında 1 havan mevzii ve 1 mühimmat deposu imha edildi. 
Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Suriye sınır hattında, gerekli emniyet tedbirleri alınarak, Cerablus ve Rai bölgesinde halen kontrol edilen bölgede keşif, gözetleme, hedef tespiti ve ele geçirilen bölgelerde oluşturulan savunma tedbirlerini geliştirme faaliyetlerine devam edilmiştir. Şu ana kadar kontrol altına alınan alan 845 kilometrekaredir. Ateş Destek Vasıtaları tarafından atış yapılmamıştır. (Toplam:516 hedefe 2.223 atım). Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından hava harekâtı icra edilmemiş, ani çıkacak hedeflere yönelik olarak yerde bekler uçak görevlendirilmiştir. Koalisyon Güçleri tarafından, Baragitah (Zeytinlik) bölgesinde tespit edilen DEAŞ unsurlarına yönelik 2 hava harekâtı icra edilerek, 1 havan mevzii ve 1 mühimmat deposu imha edilmiştir. Suriye sınır hattında bir adet Bayraktar İHA ile kesintisiz keşif ve gözetleme faaliyeti icra edilmeye devam edilmektedir. AFAD ve Kızılay’a ait unsurlar ile Özgür Suriye Ordusu ve sivillere yönelik lojistik faaliyetler kesintisiz olarak sürdürülmüştür. Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde, icra edilen koalisyon harekatına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyet göstermektedir" denildi.

Ayrıca, Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklamasında, "Bugün 12.31-12.56 saatleri arasında Hakkâri/Yüksekova, Dağlıca İkiyaka kırsalında Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları ile hava harekatı düzenlenmiş, bölgede tespit edilen 1 adet sabit 3 adet dinamik hedef ateş altına alınarak imha edilmiş ve toplamda 7 BTÖ mensubu terörist etkisiz hale getirilmiştir. Görevlerini başarıyla icra eden savaş uçaklarımız emniyetle üslerine dönmüşlerdir" ifadelerine yer verildi.