Torun Süleyman Uğur, "Dedemin kırmızı ışıkta geçtiği iddia edildi. Araştırıp bulduğum iki ayrı işyeri kamerasının görüntülerine göre asıl kırmızı ışıkta geçen sürücü. Dedem trafik raporuna göre 8 de 6 kusurlu bulununca, sürücü serbest kaldı. Emniyete ve savcılığa teslim ettiğim görüntüler sayesinde gerçek ortaya çıkacak" dedi.

Kaza, geçen 28 Nisan Cumartesi günü, Yeşillik Caddesi 274 numara karşısında meydana geldi. Gaziemir’deki bir yakınını ziyaretten Karabağlar’a dönüşte belediye otobüsünden indikten sonra yolun karşısına geçmeye çalışan evli ve 3 çocuk babası, işçi emeklisi Ekrem Şirin’e, Gaziemir’den Karabağlar yönüne giden 20 yaşındaki R.A. yönetimindeki 35 HFE 51 plakalı otomobil çarptı. Takla atan yaşlı adam yolun orta refujüne düşüp ağır yaralandı. Ambulansla hastaneye kaldırılmak istenen Şirin yolda hayatını kaybetti. Kazanın ardından alev alan ve yol kenarına çekilen otomobilin sürücüsü R.A., sevkedildiği adliyede savcılıkça alınan ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

DEDEKTİF GİBİ İZ SÜRDÜ

Trafik polislerinin tuttuğu kaza tutanağında Ekrem Şirin’e 8’de 6 oranında kusurlu bulundu. Ölen Ekrem Şirin’in torunu olan, galerici, evli ve bir çocuk babası 34 yaşındaki Süleyman Uğur, asıl kusurun sürücüde olduğunu ileri sürdü. Bunu kanıtlamak için dedektif gibi çevredeki tüm işyerlerini dolaşan ve güvenlik kemarası arayan Uğur amacına ulaştı. Kaza yerini gören iki ayrı işyerinin güvenlik kamerası kayıtlarını alan Uğur, dedesinin yayalara yeşil ışık yanarken geçtiğini gösteren görüntüleri emniyete ve savcılığa teslim etti.

Tek dileğinin adaletin yerine gelmesi olduğunu söyleyen Süleyman Uğur, "Dedem çok dikkatli biriydi. Kamera kayıtlarına göre kırmızı ışık ihlalini dedem değil, otomobil sürücüsü yapmış. Dedemin her zaman kurallara uyduğunu bildiğim için konunun üzerine gittim. Kamera görüntülerinde dedemin haklı olduğunu, kırmızı ışık ihlali yapmadığı gördük. Görüntüleri dedemin haklılığını ispat etmek için polise ve savcılığa teslim ettim. Adalete güveniyorum. Dedemin ölümüne neden olan kişinin tutuklanmasını istiyorum" dedi.