Vali Karaloğlu, beraberindekiler ile birlikte ilk önce Asker Hastanesi’ne gitti. Burada Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç tarafından karşılanan Vali Karaloğlu, beraberindekilerle burada tedavileri devam eden yaralıları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Asker Hastanesi'nde yatan ve kaza yapan helikopterin pilotu olan Jandarma Pilot Binbaşı Kürşat Celal Konukçu ile bir süre sohbet eden Vali Karaloğlu, kazanan nasıl yaşandığını sordu. Kazayı anlatan binbaşı Konukçu, şehit olan askerlere Allah’tan rahmet diledi. Olayı anlatan Konukçu, “Askerleri Yüksekova’dan aldım ve helikopterle yola çıktık.

Ulaşacağımız yere gelince helikopterde teknik bir sorun yaşandı. Aşağıya baktım inecek gibi değildi çünkü önceden kazılmış ve terk edilmiş mevziler vardı. Buralar mayınlı olabilir dedim ve buraya iniş yaparsak zayiat verebiliriz diye düşündüm. Daha kenara doğru bir nokta seçtim. Helikopteri oraya doğru yönelttim ve helikopter orada tutundu. Ama arkadaşlarım bana daha önce uçurumdan düşmek istemiyoruz demişlerdi, ben de havadan indirmek için orada manevra yaptım. Bir süre sonra helikopterde güç kaybı meydana geldi. Yer yastığı kayboldu helikopter yamaçtan hızla aşağı doğru kaymaya başladı. Yaklaşık 200 metre kaymıştık. Dışarı çıktığımızda helikopterin sadece kokpit kısmı kalmıştı. Orada o kazaya rağmen 10 arkadaşımız kurtuldu. Verdiğimiz şehitlerden dolayı çok üzgünüz. Allah hepsine rahmet etsin ailelerine de sabırlar versin” dedi.
Ardından Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Prof Dr. Dursun Odabaş Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Van Bölge Eğitim ve geçen Van Valisi Münir Karaloğlu ve beraberindekiler, burada tedavileri devam eden yaralıların durumları ile ilgili doktorlardan bilgi aldı.

Hastane çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Van Valisi Münir Karaloğlu, 22 Temmuz günü üst üste iki kaza yaşadıklarını, birinin helikopter kazası, diğerinin ise timin göreve çıktığı sırada bir askerin elinde kazara el bombasının patlaması olduğu söyledi. Vali Karaloğlu, ‘’Bu iki kazada da yaralanan askerlerimiz vardı. Dün Van’dan şehitlerimizi uğurladık. Bu günde yaralı arkadaşlarımızı ziyaret etmek istedik. Hem helikopterde hem de diğer kazalarda şehit olanlara Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılara da geçmiş olsun diliyorum. Şu anda yaralılarımız arasında hayati tehlikesi devam eden bir yaralımız var. Bunun dışında diğer yaralılarımızın durumu iyi. Arkadaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Kaza yapan helikopterin pilotu aynı zamanda helikopter bakım uzmanı. Dolayısı ile tecrübeli ve bölgeyi bilen biri. İnmek istediği yer zorlu bir yer ve inişe üç metre kala güç kaybı yaşıyor ve düşüyor. Ardından 200 metre sürükleniyor. Yaralanmalarda buna bağlı yaralanmalar” dedi.

Gazetecilerin helikopterin düşürüldüğü iddiası ile ilgili soruları da yanıtlayan Karaloğlu, “Helikopterin düşmesi çok açık bir şekilde kaza. Birileri her şeyi kullanmak istiyor. Bu konuda Genelkurmay Başkanlığının ve bizim açıklamalarımız var” diye konuştu.

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi Yeşiltaş Karakolu’nda el bombasının bir askerin elinde kazara patlaması sonucu yaralanan 13 asker, Yüksekova’nın Dağlıca Bölgesi’nde de bir helikopterin düşmesi sonucu 10 asker yaralanmıştı. Olaylarda yaralanan askerlerin tedavileri Van’daki 3 hastanede devam ediyor.