BİTLİS’in Güroymak İlçesi Aşağı Kolbaşı Köyü yakınlarında askeri konvoyun geçişi sırasında menfeze yerleştirilen boba uzaktan kumanda düzenekle patlatıldı. Patlamanın, konvoyun geçmesinin hemen ardından meydana gelmesi can kaybını önledi.

Patlama, bugün saat 10.00 sıralarında Güroymak- Bitlis Karayolu üzerinde bulunan Güroymak ilçesi’ne yaklaşık 10 kilometre uzaklıktaki Aşağı Kolbaşı Köyü yakınlarında meydana geldi. Askeri konvoy Bitlis’ten Güroymak ilçesi’ne doğru giderken, menfeze yerleştirilen bomba, uzaktan kumanda düzeneğiyle patlatıldı. Patlama, konvoyun geçişinden hemensonra meydana geldiği için can kaybı ve yaralanma olmadı.

Patlamanın ardından kaçan PKK’lıların yakalanması için bölgede hava destekli operasyon başlatılırken, karayolu da araç trafiğine kapatıldı.


DEMİRTAŞ’IN KATILACAĞI TÖRENE GİDİYORLARDI Güroymak- Bitlis karayolunda PKK’lı teröristlerin bombalı saldırıda bulunduğu askeri konvoyun, BDP Genel Başkanı Selahattin demirtaş’ın da katılacağı park açılışında güvenlik önlemi almak için gittiği belirtildi.

Bitlis Valiliği’nden bu konuda yapılan açıklama şöyle: "23.09.2012 Pazar günü saat 11:30 sıralarında,Güroymak ilçemizde Güroymak Belediyesi tarafından, BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın katılımıyla düzenlenecek olan park acılışı ve konser programında emniyet tedbiri almak uzere görev alan askeri araçların geçişi sırasında Güroymak-Bitlis karayolunda mayın patlaması meydana gelmiştir. Olayda ölen yada yaralanan olmamıştır."