KOCAELİ Büyükşehir Belediyesi'ne ait, İzmit- Karamürsel arasında sefer yapan deniz otobüsü terörist olduğu iddia edilen ve kimlikleri belirlenemeyen silahlı 5 kişi tarafından kaçırıldı.

Olay deniz otobüsü saat 18.30'da İzmit İskelesi'nden ayrıldıktan hemen sonra meydana geldi. Silahlı kişilerin kontrolünde İzmit Körfezi'nde dolaşan deniz otobüsünü takibe alan güvenlik güçleri müdahale için hazırlık yapıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, yaptığı açıklamada "Deniz otobüsü seyir halindeyken eylem gerçekleşti. Net yolcu sayısını bilmemekle birlikte, aldığımız bilgi, müretebatla birlikte 21 kişi olduğu yönünde. 350-400 kişilik büyük bir deniz otobüsünden söz ediyoruz. Kaptanın yardımcılarından aldığımız bilgiye göre, otobüs bir kişi tarafından kaçırıldı...Bu kişi üzerinde bomba olduğunu ve toplam 5 kişi olduklarını söylüyor ama kaptanın yardımcılarından başka kişiler olduğu yönünde bir bilgi gelmedi" dedi.

Sahil güvenlik ekiplerine ait 3 bot gemiyi takip ediyor. Şuanada bir helikopterde havadan takibe başlamak için hazırlık yapıyor.