Ünlü şarkıDeniz Seki, “kokain bulundurmak ve kullanmak” suçundan yaklaşık 6 ay tutuklu kaldığı davada kokain ticaretinden 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, çete lideri olduğu iddia edilen Hakan Çınar’ın da aralarında bulunduğu 6 tutuklu sanık hazır bulundu. Tutuksuz sanıklardan şarkıcı Deniz Seki’nin katılmadığı duruşmada 5 tutuksuz sanık hazır bulundu. Duruşmada söz alan Deniz Seki’nin avukatı Naim Karakaya, “Müvekkilim kullanım amaçlı olarak başkasına uyuşturucu vermiştir. Bu kasıtla hareket etmiştir. Telefon dinlemeleri hukuka aykırı olarak yapılmıştır. Beraatine karar verilmesini talep ediyorum” dedi.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık Hakan Çınar’ın “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kokain ticareti yapmak” suçlarından 17 yıl 4 ay 15 gün hapisle cezalandırılmasına karar verdi. Deniz Seki’nin “kokain ticareti yapmak” suçunu işlediğini belirten mahkeme, uyuşturucunun miktarı, zarar ve tehlikenin ağırlığını dikkate alarak Seki’nin 5 yıl hapisle cezalandırılmasına karar verdi. Uyuşturucu maddenin kokain olması nedeniyle verilen hapsi 7 yıl 6 aya çıkaran mahkeme, Seki’nin fiilden sonraki ve yargılama sürecindeki iyi hali nedeniyle ise cezayı 6 yıl 3 aya indirdi. Seki’nin “uyuşturucu madde kullanmak” suçundan cezalandırılmasının da talep edildiğini hatırlatan mahkeme, TCK’nın 192/2. maddesindeki “Kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın alan, kabul eden veya bulunduran kişi, resmi makamlar tarafından haber alınmadan önce bu maddeyi kimden, nerede ve ne zaman temin ettiğini merciine haber vererek suçluların yakalanmalarını veya uyuşturucu veya uyarıcı maddenin ele geçirilmesini kolaylaştırırsa hakkında cezaya hükmolunmaz” hükmü gereğince Seki’nin bu suçtan cezalandırılmasına yer olmadığını belirtti.

Mahkeme, Seki’nin şoförü Mecit Çam’ı ise “kokain ticareti yapmak” suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapisle cezalandırırken, 16 sanığı 3 yıl ile 10 yıl arasında çeşitli hapis cezalarına çarptırdı. Mahkeme, 2 firari sanığın ise yakalanamadığı ve ifadeleri alınmadığından haklarındaki dava dosyasının ayrılmasına karar verdi.

DENİZ SEKİ’NİN AVUKATI: “KARARA HUKUKEN KATILMIYORUZ, TEMYİZE BAŞVURACAĞIZ”

“Uyuşturucu ticareti yapmak” suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan ünlü şarkıcı Deniz Seki’nin avukatı Naim Karakaya, mahkemenin kararına hukuken katılmadıklarını belirterek, “Kararın Yargıtay’dan bozulacağına inanıyoruz” dedi.

Avukat Naim Karakaya, İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasının ardından adliye önünde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Karara katılmadıklarını belirten Karakaya, “Biz bu karara katılmıyoruz. Elbette yargı kararlarına saygımız var. Deniz Hanım’ın da saygısı var ama mahkeme kararları elbette eleştirilebilir. Bu mahkeme kararı ile görünüm şu olmuştur ki; kullanan insanlar ile bu işin ticaretini yapan insanlar arasında bir fark gözükmemektedir gibi bir algı oluşmuştur. Bu algı yanlıştır. Bu nedenle bu karara hukuken katılmıyoruz. Karar için temyiz yoluna başvuracağız” diye konuştu.

Bir basın mensubunun “Hangi suçlamadan kaç yıl aldı?” sorusuna ise Karakaya, “Bu kararda belli, bana söylettirmeyin” karşılığını verdi. Karakaya, “Yargıtay’ın onaylaması halinde Deniz Seki 3,5 yıl hapis mi yatacak?” sorusuna da, “Daha önce 7 ay yatmıştı. O süre daha sonra hesaplanır. Bu aşamada buna girmek istemiyorum. Bunun temyiz aşaması var. Henüz o kadar kötümser değilim. Kararın Yargıtay’dan bozulacağına inanıyoruz” şeklinde yanıt verdi.