Bahar, Elif, Narin, Özlem ve Özgür Ulutekin kardeşler, Eyüp'e bağlı Ağaçlı Sahili'nde denize girdi. Bahar, Elif ve Narin Ulutekin, yüzerken, 1 hafta önce jandarma ekiplerince yapılan operasyon sonucunda insan kaçakçılarının batırdığı geminin parçalarına takıldı. Kıyıda bulunan vatandaşlar, Ulutekin kardeşleri kurtarmak için denize atladı.
Vatandaşların yardımıyla kıyıya çıkarılan Bahar Ulutekin jandarma aracıyla, Elif ve Narin Ulutekin ise ambulansla Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.
Olay üzerine fenalık geçiren Özlem ve Özgür Ulutekin ise Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
Bahar, Elif ve Narin Ulutekin, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Yaşamını yitiren kız kardeşlerin hastaneye gelen yakınları da sinir krizi geçirdi.
-''Burada acilen önlem alınması gerekiyor''-
Boğulan kız kardeşlerden birini sahile çıkaran Ahmet Danacı, bölgede bu tür olayların sürekli yaşandığını söyledi.
Ağaçlı Köyü'nde oturduğunu belirten Danacı, ''Hemen hemen her hafta burada birileri boğuluyor. Yetkililerin önlem alması lazım. Hiç değilse burada bir ambulans bekletmeleri gerekiyor. Bugün burada boğulan kızlardan biri ambulans olmadığından jandarma aracıyla hastaneye götürüldü. Bir daha bu tür olayların yaşanmaması için bu duruma acilen bir çözüm bulunması gerekiyor'' dedi.
Bu arada, olay yerine gelen jandarma ekipleri de vatandaşları, denize girerken dikkatli olmaları konusunda uyardı.