Edinilen bilgiye göre, 10 Kasım gecesi Tepe Mahallesi Özdemir Sokak'ta bulunan Softaoğlu Sitesi'nde şiddetli yağış ve yol yapım çalışmaları nedeniyle toprak kayması meydana geldi. Dört bloktan oluşan sitenin B blok kısmında derin çatlaklar oluşurken, zemin katta sıvalar döküldü.

Geçtiğimiz üç gün içerisinde yağan yağmur ve devam eden yol çalışmasının binadaki hasarı arttırdığı, çatlaklar oluştuğu, binanın kolonlarının eğildiği ve binanın sol tarafa doğru yatmaya başladığı bildirildi. Sitenin B blok kısmı tamamen boşaltılırken, binada deprem sonrasını andıran görüntüler ortaya çıktı.

Site sakinlerinden Fatih Kanlı, site içerisinde henüz hasar görmeyen bir binada oturduğunu, ancak bu binanın bilinçli bir şekilde yıkılmaz ve kendi haline bırakılarak yıkılması beklenirse kendi oturdukları binalarında yıkılmasının an meselesi olduğunu belirtti.

Fatih Kanlı, “Bu sitede kiracı olarak oturuyorum. Üç gün önce bu bina bu halde değildi. Millet eşyalarını zor kurtardı. Aşağıdaki yolda bile izleri var. Buradan aşağıya kadar 3 bloğu etkileyecek şekilde devam ediyor. Bu binanın kendi kendine değil, yetkililerin gelip yavaş yavaş yıkması lazım. Herkes onu bekliyor sanırım ama çok daha kötü sonuçlar doğurabilir. Halen iki binada kiracılar oturuyor, birisinde de ben yaşıyorum. Bizim binamızın altının sağlam olduğu söyleniyor ama burayı görünce insan strese giriyor. Bu yıkık binada iki dairede eşyalar var ve çıkartılamıyor. İki bina komple boşaldı. İlk yağmurda bu binalar yıkılır ve 4 binada bundan etkilenir" dedi.

Binanın yıkılmasının deprem etkisi yapacağını belirten Kanlı, yerlerde oluşan çatlakları göstererek, “Fay hattı gibi” dedi. Bir diğer binanın temelini gösteren Kanlı, “Bir karış temelin üzerine koca binayı oturtmuşlar işte size temel” diye konuştu.