Ceyhan'daki tedavisinin ardından Adana'ya getirilerek 'Sevgi Evleri'ne yerleştirilen Ali'yle Doçent Yardımcısı Çocuk Psikiyatrisi Gonca Çelik ilgilendi. Basına kapalı gerçekleşen ziyarette Vali Coş, Ali ile birlikte bir süre sohbet ettikten sonra araba sürdü. Yaklaşık yarım saat minik Ali ile oynayan Vali Coş, ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Ali'nin görüntülenmesinin psikolojik durumu açısından doğru olmadığını ifade eden Coş, ''Bizim öncelikle ruh sağlığını düşünmemiz lazım. Gece 00.00 civarında Ceyhan'da caddede dolaşırken, bir polis ekibimiz tarafında tespit edildi. Kendisi ve ailesi araştırıldı. Ancak çocuk ailesi ile ilgili bilgi veremedi. İsminin sadece Ali olduğunu ifade ediyor. Gerekli araştırmalara başlandı. Şu ana kadar belediye hoparlörlerinden anons edilmek üzere her türlü araştırma ve soruşturma yöntemleriyle ailesinin tespitine yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ancak henüz bir ipucu elde edemedik'' dedi.

''PAZARTESİ KLİNİK ŞARTLARINDA MÜŞAHEDE ALTINA ALINABİLİR''

Maruz kaldığı şiddet ve kötü muameleyi unutturmaya çalıştıklarını aktaran Vali Coş, ''Öncelikle ruh sağlığı sonra beden sağlığını nasıl koruyabiliriz. Bu konuda uzmanlardan da istifade ederek burada Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı çocuk yuvasında kendisini koruma altına aldık. Aile psikiyatri uzmanı arkadaşlarımız gerekli değerlendirmeleri yapıyor. Onların önerisi doğrultusunda çalışma yapılacak. Ali hocamızın önerisi doğrultusunda pazartesi günü klinik şartlarında müşahede altına alınabilir.

Bu çerçevede çocuk psikiyatrisi kliniğinde müşahede altına alınıp ortaya çıkan bulgulara göre gerekli tıbbi tedavi yapılacak. Buda tabi çocuğun psikiyatrik problemleri ile ilgili olarak daha önce bedeninde yaşadığı şiddet olduğu tahmin edilen bulgular var. Yapılması gerekenlerini de ilgili uzmanlarımız değerlendirecek.'' diye konuştu.

Coş, minik çocuğun üzerinde sigara söndürüldüğüne dair somut bir bulgu olmadığını belirterek, bakan" class="LinkliTextStyle" target="_blank">Başbakanlıktan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan Ali hakkında sürekli bilgi alındığını söyledi. Vali Coş, ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in Adana'ya gelerek Ali ile görüşeceğini ifade etti.

''TEK BİR OLAY DEĞİL, UZUN SÜREN BİR İSTİSMAR VE İHMAL VAR''

Ali'nin psikiyatrı Doçent Yardımcısı Çocuk Psikiyatrisi Gonca Çelik ise şiddetin tek bir olay gibi olmadığını uzun süren bir istismar ve ihmal olduğunu vurgulayarak, resmi kanallarla gereken raporların düzenleneceğini söyledi.