Hava sıcaklığının, kuzey ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının, kuzey ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, ülkenin büyük bölümünde görülecek olan yağışların; sabah saatlerinde Bartın, İnebolu ve Sinop ile öğleden sonra Batı Karadeniz'de (Zonguldak, Bartın, Sinop, Bolu, Düzce, Karabük ve Kastamonu) kuvvetli kar, akşam saatlerinde Giresun, Trabzon, Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Hava sıcaklığının, kuzey ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın; genellikle kuzeyli, güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney Ege, Batı Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz ile Çanakkale çevrelerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak (30-50 Km/s) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; sabah saatlerinde Bartın, İnebolu ve Sinop ile öğleden sonra Batı Karadeniz'de (Zonguldak, Bartın, Sinop, Bolu, Düzce, Karabük ve Kastamonu) kuvvetli kar, akşam saatlerinde Giresun, Trabzon, Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

ÇIĞ UYARISI

Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI

Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın; Güney Ege, Batı Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz ile Çanakkale çevrelerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak (30-50 Km/s) esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İstanbul: Çok bulutlu ve aralıklı Yağmurlu, öğleden sonra yüksek kesimleri karla karışık yağmurlu. (8)

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı. (4)

İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu. (13)

Adana: Parçalı ve çok bulutlu. (15)

Antalya: Parçalı zamanla çok bulutlu. (18)

Samsun: Çok bulutlu ve aralıklı Yağmurlu, zamanla karla karışık yağmur ve kar yağışlı.(7)

Erzurum: Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı. (-1)

Van: Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı. (4)

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu. (9)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

Yapılan son değerlendirmelere göre bugün bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, zamanla karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgar; öğleden sonra Çanakkale çevrelerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) eseceği tahmin ediliyor.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde bölgenin iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar, Manisa ve Denizli çevrelerinin Yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Güney Ege kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) eseceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden itibaren Hatay ve Osmaniye Yağmurlu, akşam saatlerinde Isparta çevrelerinin karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Batı Akdeniz kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) eseceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İÇ Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu ile zamanla bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılarda yağmur, iç kesimleri ile zamanla bölge genelinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; sabah Bartın, İnebolu ve Sinop, öğle saatlerinde bölge genelinde kuvvetli kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılarda yağmur, iç kesimleri ile akşam saatlerinden sonra bölge genelinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların; akşam saatlerinde Giresun, Trabzon, Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kıyı kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) eseceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

DOĞU Anadolu: Çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğusunun aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde kuzeydoğusunda kuvvetli olmak üzere, bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

GÜNEYDOĞU Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Mardin, Batman, Siirt, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin Yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.