AHT'den Gökhan Artan'ın haberine göre bugün (Salı günü) gece saat 03.00 ile 24.00 saatleri arasında seferlerini yapamama tehlikesiyle karşıya kalan THY, personeline greve katılmama çağrısında bulundu. Geçtiğimiz günlerde de İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde toplanan binden fazla THY personeli düdükler ve taşıdıkları afişlerle THY Genel Müdürlüğü önünde kanun teklifini ve işverenlerini protesto etmişti.

"ÇALIŞANLAR GÖREVE HAZIR HİSSETMEYEBİLİR!"

Hava-İş Sendikası, havacılık çalışanlarının grev yapmasına yasak getiren kanun telkifinden dolayı çalışanların saat 03.00-24.00 arası göreve hazır hissetmeyeceği uyarısında bulundu. Bugün uçaklarının kalkmama tehlikesi ile karşı karşıya kalan THY'de personelini uyardı.

Hava-İş Sendikası, çalışanların 29 Mayıs 2012 tarihinde 03.00-24.00 saatleri arasında kendilerini göreve hazır hissetmeyeceklerini duyurusu ile ilgili personele THY tarafından yapılan duyuruda şöyle denildi: "İş bırakma veya iş yavaşlatma ile bu sonucu doğuran benzer yasadışı davranışların; 2822 sayılı Kanunun 45 ve 70 inci maddeleri gereğince; hiç bir tazminat ödenmeksizin işten çıkartılma, işverenin uğrayacağı zararın tahsil edilmesi, ağır para cezası ile mahkumiyetle sonuçlanacağı konusunda sizleri bilgilendirmekte fayda görüyoruz. Türk Hava Yolları çalışanlarının görev ve sorumluluklarının farkında olduğuna ve bilinçli olarak çalıştığı kuruma zarar verecek herhangi bir davranış sergilemeyeceğine inanıyoruz." TEKNİK EKİP İŞ BIRAKTI, UÇAKLAR GECİKMELİ KALKIYOR Havacılık iş koluna grev yasağı getiren kanun teklifinin bugün TBMM'nin gündemine geleceği haberi üzerine Türk Hava Yolları'nda görevli kabin memurunun Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirdiği eylem devam ediyor.

Sabah saatlerinden itibaren Atatürk Havalimanı'nda toplanan THY'de görevli kabin memurlarına destek olarak Türk Hava Yolları Teknik A.Ş çalışanlarından 200 kişilik bir grup iş bırakarak eyleme katıldı.

Sloganlarla kabin ekiplerinin eylemlerine destek olan teknik ekip çalışanları Atatürk Havalimanı'nda geliş katında toplandı. Eylem nedeniyle havalimanına çok sayıda çevik kuvvet ekibi yönlendirildi.

Bu arada kabin memurlarının başlattığı iş bırakma eylemi nedeniyle Türk Hava Yolları'nın İstanbul-New York ve İstanbul-Tel-Aviv uçuşları kabin ekibi eksikliği nedeniyle gecikmeli olarak gerçekleştirilecek.

HAVALİMANINDA "GREV YASAĞI" PROTESTOSU

Havacılık iş koluna grev yasağı getiren kanun teklifinin bugün TBMM'nin gündemine geleceği haberi üzerine Türk Hava Yolları'nda (THY) görevli çok sayıda kabin memuru Atatürk Havalimanı'nda eylem yapıyor. Mecliste oylanacak olan ve havacılık personeline grev yasağı getirilecek olan yasa teklifi çıkmadan önce Hava-İş Sendikası üyeleri, Atatürk Havalimanı’nda eylem yapıyor. Uçuş ekibinin havalimanında giriş çıkış yaptığı kapının önünde bekleyen hostes ve diğer çalışanlar buradan eyleme katılmayan diğer hostes ve pilotları alkış ve ıslıklarla protesto ediyor.

Eylem devam ederken, grubun konuyla ilgili açıklama yapması bekleniyor.