Zaman Gazetesi Yazarı Mümtaz'er Türköne Söz Sende'de Balçiçek İlter'in sorularını yanıtladı.

Öcalan'a Marmaris'te 20 dönümlük arazi verilmesi yönündeki beyanını hatırlatan Türköne, "İnsanları bazen sarsmak lazım." diye konuştu. Türköne şöyle devam etti: İnsanların ezberledikleri şeylerin yanlış olduğunu anlamaları lazım. Dikkatlerini çekmek gerekiyor. "Apo'ya paşalık rütbesi verilsin" deyince insanların dikkatini çekiyor. Geçmişte bu ülkede benzer olaylar olduğu zaman bunun çözümüyle alakalı çok eski bir devlet geleneğimiz var, bunları hatırlatıyorsunuz. Bu topraklarda yaşamak kolay değil. Aklınızı başınıza alacaksınız.

BENİM DİLİMİ YASAKLASALAR BEN DE DAĞA ÇIKARDIM

Milliyetçiliğin söz konusu olduğu meselelerde doğrusu milliyetçiliğin gazını indirmektir. Oturup uzlaşacaksınız, empati geliştireceksiniz, kendinizi karşınızdakinin yerine koyacaksınız. Adamın dili yasaklandığı için dağa çıktıysa "Benim anadilimi yasaklasalar ne yapardım?" diye sorup ona göre bakacağım. Benim anadilimi yasaklasalar ben de dağa çıkardım. Yapacak başka bir şey yok.

ÇOK YALNIZIM, BENİ SEVEN KİMSE YOK

Çok yalnızım. Beni seven kimse yok, onun farkındayım... Ben Kürtlerle ilgili bir şey yazdığım zaman Kürtler okuyor. Ülkücülerle ilgili bir şey yazdığım zaman onlar okuyor. İslamcılarla ilgili bir şey yazdığım zaman onlar okuyor. Askerlerle ilgili bir şey yazdığım zaman onlar okuyor. Ve hep eleştirdiğim için hepsi düşman oluyor.