Olay, Seydişehir- Antalya çevreyolu üzerinde bulunan bir dinlenme tesisinde meydana geldi. Eşi ve 2 çocuğu ile birlikte Antalya’dan tatilden dönen 28 yaşındaki Salih K.’nın içerisinde bulunduğu otobüs, saat 03.00 sıralarında dinlenme tesisinde mola verdi. Otobüsten inen Salih K., iddiaya göre mola bitip otobüs tekrar haraket edeceği sırada muavinden sigara ve çayını bitirmek için süre istedi. Ancak, muavinin mola süresinin bittiğini söylemesi üzerine aralarında tartışma çıktı. Otobüs şoförünün de katıldığı tartışma büyürken, muavinin kendisine küfür etmesi üzerine sinirlenen Salih K. otobüsle gitmeyeceğini belirterek valizlerini istedi.

Muavinin bagajdan indirdiği valiz içerisinden ruhsatsız tabancasını çıkartan Salih K. bağırmaya başladı. Şoför ve muavinin kaçması üzerine yanında bulunan nikahsız olarak birlikte yaşadığı 20 yaşındaki Gülfidan S. ve kızları 1 yaşındaki G. ve 4 yaşındaki N.’yi rehin aldı. Salih K., tesisin akaryakıt istasyonu kısmındaki görevlileri çıkartarak ailesi ve kendisini içeri kilitledi.

Yapılan ihbar üzerine olay yerine jandarma ekipleri sevk edildi. Jandarma ekiplerine "Yaklaşmayın çocuklarımı öldürürüm" diye tehditler savuran Salih K. yaklaşık 3.5 saat süren konuşmalar sonrası ikna olarak teslim oldu. Salih K., gözaltına alındı. 2.31 promil alkollü olduğu da tespit edilen Salih K., sogusunun ardından adliyeye sevk edildi.