Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Almanya'nın Kuzey Ren Vesfalya Eyaleti Eğitim Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, bölgede yaşayan 320 bin Müslüman çocuğa ''İslam Din Dersi'' verilmesi konusunda işbirliğine gideceği belirtildi.

Açıklamaya göre, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in, Almanya temasları kapsamında Kuzey Ren Vesfalya Başbakan Yardımcısı ve Eğitim Bakanı Sylvia Löhrmann ile başbakanlık binasında bir araya geldikleri ifade edildi.

Görüşmede, Görmez'in, Türkiye'deki din eğitimi sistemi hakkında bilgi verdiği ve Kuzey Ren Vesfalya eyaletinde uygulanmaya başlanan ''İslam Din Dersi'' projesine Diyanet İşleri Başkanlığı olarak her türlü desteği sunacaklarını söylediği kaydedildi.

Löhrmann'ın da bölgede 33 ilkokulda başlatılan uygulama konusunda Diyanet İşleri Başkanlığı ile işbirliği yapmaktan büyük mutluluk duyacaklarını dile getirdiği belirtildi.

Öte yanda, Görmez'in, Almanya Protestan Kilisesi Başkanı Nikalous Schneider'e de evinde geçmiş olsun ziyaretinde bulunduğu bildirildi.