Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü, bugün saat 06.17’de kaydedilen depremin merkez üssünün Lice İlçesi Yaprak Köyü olduğunu ve yerin 5 kilometre derinliğinde meydana geldiğini açıkladı. Deprem, yörede kısa süreki korku ve paniğe neden oldu.

"KISA SÜRELİ DEPREM ŞİDDETLİYDİ"

Richter ölçeğine göre bu sabah 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldiği Diyarbakır’ın Lice ilçesine bağlı Yaprak köyü muhtarı Ali Kuş, depremin kısa ancak şiddetli olduğunu belirterek, bazı evlerin duvarlarında çatlaklar meydana geldiğini söyledi.

Lice ile Kulp İlçesi’nde hissedilen depremin meydana geldiği Lice’ye 10 kilometre uzaklıktaki Yaprak Köyü Muhtarı Ali Kuş, yer sarsıntısının süre olarak kısa ancak, çok şiddetli olduğunu söyledi. Köydeki bazı kerpiç ve taş evlerin duvarlarında çatlaklar olduğunu belirten köy muhtarı Ali Kuş, "Köylülerin bir kısmı hayvanlarını otlatmak için dışarı çıkmıştı. Depremle birlikte herkes kendini dışarı attı. Büyük bir gürültü duyduk. Ardından köy sarsıldı. Allah’a şükür hiç bir ev yıkılmadı. Bazı evlerin duvarlarında çatlaklar oluştu" dedi.