Diyarbakır’ın Lice İlçesi’nde PKK’lıların araziye döşediği mayının patlaması sonucu üç asker şehit oldu.
Şehit olan askerlerden birinin Lice İlçe Jandarma Komutanı olduğu öğrenildi. Hakkari'de de askeri aracın geçişi sırasında mayın patladı, 1 asker yaralandı. Teröristlerin önceki gece Diyarbakır-Bingöl karayolunu yol kesip kaçırdığı İngiliz turist, Bingöl’ün Genç İlçesi’nde serbest bırakıldı.
Diyarbakır- Bingöl karayolunu, Lice ile Genç ilçeleri arasındaki Brekleyn Mağarası Mevkii’nde kesen bir grup PKK’lı terörist, yolcu otobüsünde bulunan ve Diyarbakır’dan Trabzon’a gittiği belirtilen 1 İngiliz turisti kaçırdı. Güvenlik güçleri İngiliz turisti kaçıran teröristleri etkisiz hale getirmek için bölgede geniş kapsamlı hava destekli operasyon başlattı.

MAYINLI TUZAK
Güvenlik güçleri operasyonlarını sürdürürken, bu sabah Diyarbakır’ın Lice İlçesi Tapantepe Mevkii’nde PKK’lıların araziye döşediği mayının patlaması sonucu 3 asker şehit oldu. Şehitlerin cenazesi Diyarbakır Asker Hastanesi’ne getirildi.

ASKERİ ARACIN GEÇİŞİ SIRASINDA PATLAMA: 1 YARALI
Hakkari’nin Yükselova İlçesi ile Yeniköprü arasındaki Çöplük mevkiinde askeri konvoyun geçişi sırasında teröristlerin yola yerleştirdiği mayın saat 07.00’de patladı. Mayının patlaması sonucu 1 asker hafif yaralandı.
Yolda çukur açan patlamanın ardından, Yüksekova -Hakkari karayolu trafiğe kapatıldı. Karayolunda başka patlayıcı olup olmadığı araştırılırken, bölgede de operasyon başlatıldı.

İNGİLİZ TURİST SERBEST BIRAKILDI
Teröristlerin yol kesip kaçırdığı İngiliz turist, dün saat 22.00 sıralarında Bingöl’ün Genç İlçesi kırsal kesiminde serbest bırakıldı. İlçe merkezine gelen turistle ilgili Genç İlçe Jarndarma Komutanlığı’nda soruşturması sürdürülüyor. Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, İngiliz turistin Genç’teki soruşturmasının ardından Diyarbakır’a getirileceğini söyledi. Vali Toprak, "Kaçırılan İngiliz turisti kurtarmak için güvenlik güçlerimizin operasyonlarını sürdürürken, bu sabah saatlerinde Lice İlçesi’nin kırsal kesiminde mayının patlaması sonucu bir güvenlik görevlimiz şehit oldu" dedi.