Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışı etkili oluyor.

Bölge illerinden Erzurum ve Ağrı'da 58'er, Kars'ta 2 olmak üzere toplam 118 köy yolu, kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapalı bulunuyor. Erzurum'da son üç gün içerisinde yolu ulaşıma kapalı olan köylerden 21 hasta, İl Özel İdaresi ve 112 Acil Servis ekiplerince hastanelere ulaştırıldı.

İl Özel İdaresi Sekreterliği'ne bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

Kent merkezlerinde etkili olan kar yağışı yaşamı olumsuz etkilerken, son ölçümlere göre kar kalınlıkları Palandöken Kayak Merkezi'nde 30, Ağrı'da 23, Kars'ta 17, Erzurum'da 7 ve Ardahan'da 4 santimetre.

Soğuk havayla birlikte kaldırımların buz tuttuğu kent merkezlerinde, belediye ekipleri kar ve buzla mücadele çalışması yapıyor.

Bu arada, bölgede gece en düşük hava sıcaklıkları Ardahan'da eksi 14, Kars'ta eksi 13, Ağrı'da eksi 7, Erzurum'da eksi 5, Iğdır'da 0 ve Erzincan'da 3 derece olarak ölçüldü.

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Ardahan ve Kars'ta 0, Erzurum ve Ağrı'da 2, Erzincan'da 5 ve Iğdır'da 6 derece olması tahmin ediliyor.

Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının bölgede etkisini aralıklarla sürdüreceğini bildirdi.