Nurettin Gider’den hamile kaldığını söyleyen ve "Bu bebeği doğurmak istemiyorum" diyerek kürtaj yapılmasını isteyen Nevin Yıldırım, 3.5 kilogram ağırlığında kız bebek dünyaya getirdi.
Yalvaç İlçesi'ne bağlı Koruyaka Köyü'nde evli ve 2 çocuk annesi Nevin Yıldırım, kendisine silah zoruyla tecavüz ettiğini ileri sürdüğü 2 çocuk babası Nurettin Gider'i 28 Ağustos gecesi tüfekle vurdu, başını kesip bir çuvala koyarak "Millet kelle görsün" diyerek köy meydanına attı. Ardından da "Arkamdan konuşmayın. Namusumla oynamayın. İşte namusumla oynayanın kellesi" diye bağıran Yıldırım, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Isparta E Tipi Kapa Cezaevi’ne konulan Nevin Yıldırım, bugün doğum yaptı. Kendisine tecavüz eden Nurettin Gider’den hamile kaldığını belirten Nevin Yıldırım’ın saat 14.00 sıralarında doğum sancıları başladı. İlk olarak cezaevi revirine götürülen Nevin Yıldırım, daha sonra hastaneye sevk edildi.
Ambulansla saat 15.00 sıralarında Isparta Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne getirilen Nevin Yıldırım, saat 17.45’te kız bebek dünyaya getirdi. 3.5 kilogram ağırlığındaki bebek, Nevin Yıldırım’ın kucağına verilmeden kuvöze alındı. Normal doğum yapan Yıldırım, odaya getirildi. Annenin ve bebeğin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Anne Yıldırım’ın kaldığı odanın önünde jandarma ekipleri nöbet tutuyor.

BEBEK KUVÖZE ALINDI
Hastane yetkilileri, Nevin Yıldırım’ın daha önce "Bebeği kucağıma almak istemiyorum" demesi nedeniyle bebeğin anneye verilmediğini belirtti.
Yetkililer, bebeğin güvenlik amacıyla kuvöze alındığını, adli mercilerin vereceği karar doğrultusunda anneye verilip verilmeyeceğine karar vereceklerini kaydetti.

DNA ÖRNEĞİ ALINACAK
Bebeğin, öldürülen Nurettin Gider’den olup olmadığının belirlenmesi için bebekten DNA örneği alınacak. Bebekten alınacak DNA örnekleri Adli Tıp Kurumu'nda daha önce Nurettin Gider’den alınan DNA örnekleriyle karşılaştırılacak.