Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde oturan emekli polis memuru Kemal Virzilli'yi ev telefonundan arayan bir kadın, Acun Ilıcalı'nın sunduğu bir yarışma programına Kocaeli'den seçildiğini söyledi.

Kemal Virzilli'nin mülakat olmayacak mı sorusu üzerine ise kadın, söylediklerini inandırıcı kılmak için kimlik bilgilerini doğrulattı. Emekli polis memuru, kimlik bilgileri doğru çıktığı ve gelininin daha önce yarışmaya başvurduğunu öğrendiği için olaydan şüphelenmedi.

Sonraki günlerde kendisini arayan numarayı defalarca aramasına rağmen Virzili, hep bir operatöre bağlatılarak kaydının alındığı söylendi. Beş gün sonra ise kurye tarafından ev adresine denildiği gibi kargo gönderildi.

Üzerinde televizyon kanallarının logoları ve önemli evrak yazan zarfı alan Virzilli, kargo ücreti olarak söylenen 18 TL'yi de görevliye verdi. Zarfı açtığında düzmece fotokopiler olduğunu gören emekli polis memuru, hemen kargo şirketine giderek parasının iade edilmesini istedi.


Ancak şirket yetkilileri kendi kargo ücretlerinin 2 TL olduğunu geriye kalan 16 TL'nin kargoyu göndericiye verildiğini söyledi. Aynı günlerde bir çok kişiye kendisine gelen kargodan yollandığını öğrenen Kemal Virzilli Cumhuriyet Başsavcılığına giderek şikayetçi oldu.

Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu şirketi de arayarak bilgi veren duyarlı polis memuru, "Bu para ilk başta önemli değil gibi duruyor. Benden yarışmaya katılmam için 50 TL de isteselerdi verirdim herkes verir. Bunu kişi sayısıyla çarpınca ortaya büyük meblağlar çıkıyor. İnsanları istismar ediyorlar. İnşallah bunu yapanlar bulunup cezalandırılır" diye konuştu. Son olarak işin peşini bırakmayacağını dile getiren Virzilli dolandırıcaların daha fazla haksız kazanç sağlamadan yakalanmaları gerektiğini söyledi