Çorlu’da yaşanan dolandırıcılık olayı bu kadarına da pes dedirtti. İlk önce kendilerini hayırsever vatandaş gibi tanıtan şüpheliler, yaşlı kadını inandırarak kolundaki 4 adet burgu bileziği istediler. “Hayır işleyeceğiz, sevap kazanacaksın” diyerek yaşlı kadını inandıran şüpheliler “Hocaya bilezikleri okutup geleceğiz” diyerek kayıplara karıştılar. Yaşlı kadın apartmanın girişinde bir süre bekledikten sonra dolandırıldığını anlayarak polis ekiplerinden yardım istedi. Polis ekiplerine nasıl ve ne şekilde dolandırıldığını anlatan 65 yaşındaki N. S. başından geçenleri tüm ayrıntılarıyla anlattı.

Atatürk Meydanı’nda yürümekte olan 65 yaşındaki yaşlı kadının yanına yaklaşan iki şüpheli şahıs, bir süre sohbetin ardından yaşlı kadına para verme teklifinde bulundu. İddialara göre iki kişi yaşlı kadına “Biz buranın yabancısıyız, siz çok hayırsever birisine benziyorsunuz. Bizim tanıdığımız yoksul kimse yok, siz bize yardımcı olun. Biz size bin TL verelim, siz bunu fakire fukaraya verin, sevap işleyelim” teklifinde bulundu.

Yaşlı kadının, “Ben kimseyi tanımıyorum, vereceğim fakir fukara yok” diyerek kabul etmemesi üzerine iki şüpheli verecekleri paranın miktarını yükseltti.Yaşlı kadını bir süre sohbet ederek inandırmaya çalışan iki şüpheli ilk önce verdikleri bin TL’yi almayan yaşlı kadına iki bin TL verdiler. İki bin TL’lik yardım yapılmasını isteyen iki şüpheli N. S. isimli yaşlı kadından fakir ve yardıma muhtaç kişi bulmasını istediler. “Ben bulamam, nereden fakir bulayım” cevabı ile karşılan iki şüpheli parayı yaşlı kadına verdikten sonra bir süre uzaklaştıklarını söyleyen N. S., iki şüphelinin bir süre uzaklaştıklarını ardından tekrardan geri geldiklerini söyledi.

Parayı yaşlı kadına vermelerinin ardından geri gelen iki şüpheli, “Siz çok hayırsever birisine benziyorsunuz. Bize yardımcı olun, bizde bu parayla yardım yapalım. Fakirlere yardım etmek istiyoruz” dedikleri ve ardından da yaşlı kadınla bir süre daha sohbet etmenin ardından “Yukarıda bir hoca var, sizin şu bilezikleri ona bir okutalım. Daha fazla sevaba girersiniz. Size yardımcı olmak istiyoruz, bileziklerinizi verin okutup gelelim” dedikleri öğrenildi.

Yaşlı kadının bileğindeki 4 adet bileziği vermesinin ardından apartmana giren iki şüphelinin bir süre gelmediklerini söyleyen N. S., “Daha sonra iki kişiden birisi geldi ve bana vermiş oldukları parayı da istediler. Hoca parayı da istiyor, hem bilezikleri hem de parayı okuyacakmış. Her ikisini de aynı anda okuması gerekiyormuş. İkisini de okutup geliyoruz” dedikleri ve parayı aldıktan sonra bir daha gelmediklerini söyledi.

Apartmanın girişinde iki şüphelinin de gelmesini bekledikten sonra dolandırıldığını anlayarak polis ekiplerinden yardım isteyen yaşlı kadın, yaşadıklarını anlatarak bileğinden giden bileziklerinin bulunmasını istedi. Sesi titreyerek polis ekiplerinden yardım isteyen 65 yaşındaki N. S.’nin bileziklerinin toplam değerinin yaklaşık 10 bin TL civarında olduğu öğrenildi.

Polis ekipleri, Atatürk Meydanı’nda ve çevrede eşkaller üzerinde araştırma yaparken işyerlerinin güvenlik kamerası kayıtları da incelemeye alındı. İfadesi alınmak üzere Cumhuriyet Polis Merkezi’ne götürülen yaşlı kadın şüphelilerden davacı ve şikayetçi oldu. Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri olayla ilgili olarak geniş çaplı soruşturma başlattı.