Müşterilere domuz etli pide sattığı belirlenen pideci, topu kasaba attı. Pideci çok iyi tanımadığı bir kasaptan faturasız et aldığını itiraf etti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından ürünlerinde domuz etine rastlandığı açıklanan İzmir'in Bornova ilçesindeki bir pideci, et aldığı kasabı suçladı. Faturasız et aldığı kasabın kurbanı olduğunu söyleyen işletmeci, hukuki mücadele başlattığını ifade etti.
Bakanlık, taklit ve tağşiş yapıldığı kesinleşen firmalara ait bilgileri yayınladı. İzmir'de faaliyet gösteren Milenyum Pide Pizza Kebap Salonu'nun kıymalı ve kuşbaşılı pidelerinde domuz eti tespit edildi. Firma isimlerinin açıklanmasının ardından Bornova Belediye Zabıtası ekipleri, Doğanlar Mahallesi'ndeki söz konusu işyerine gidip evraklarını inceledi. Durum tespit tutanağı tutan ekipler, Tarım İl Müdürlüğü'nün işlemlerini tamamlamasının ardından ceza uygulanacağını bildirdi.
"KADER KURBANI OLDUK"
Eşiyle birlikte işyerini 10 yıldır işlettiğini belirten Ergül Görnük ise, "İzmir'in tüm yerlerinden bugüne kadar et aldık. En son Altındağ'da kasaplık yapan F.L. adlı kişiden faturasız et satın aldık. Fatura istedik, başkasına ait fatura getirdi. Bu kişi, 11 işyerine daha et satmış. Tarım İl Müdürlüğü'ne, onunla ilgili şikayet gitmiş. Et sattığı yerlerde nisan ayında yapılan inceleme sonucu, bizim ürünlerimizde domuz etine rastlanmış. Biz kasabın kurbanı olduk. Tüm evraklarımız tam, hijyenimiz mükemmel. Benim hatam yok. Ona güveniyorduk ancak kader kurbanı olduk. Kimseye bilerek domuz eti yedirmedik. Kendimiz, çoluk çocuğumuz da buradan yiyoruz. Bu şekilde karalanmak çok üzücü. Biz de kasapla ilgili hukuki mücadele başlatacağız." diye konuştu.
Olayın şaşkınlığını üzerinden atamayan Görnük, "Ben böyle bir şey yapmadım, asla da yapmam. Ben dindar bir insanım, mezhebim belli, inançlarım var. Haram olduğunu bildiğim bir şeyi kimseye yedirmem. Ben böyle bir şey yapmadım." dedi.