Vakumlama tekniği ile ceviz, kayın, meşe, sapelli ve iroko ağaçlarından elde ettiği suyu kozmetik ürününe çeviren bir firma, ilke imza atıyor. Düzce'de faaliyet gösteren firma, geliştirdikleri yüksek frekans yolu ve vakumlama yöntemi ile ağaçların öz sularını alarak, kereste kurutma fırınında çekiyor. Ardından depolarda saklanan sular, değişik şekillerde ham madde olarak kullanılıyor.

Minerol ve polifenol bakımından zengin olan ağaç suları, kozmetik alanında ana ham madde, zirai alanda gübre ve ürün geliştirici olarak kullanılacak. Ayrıca İzmir İleri Teknolojiler Enstitüsü'nde yara tedavisinde kullanılması için çalışmalar devam ediyor. Şu anda ise 3 sektörde aktif olarak kullanılabilecek bir ham madde üretiliyor. Ağaç suyundan elde edilen ürünlerde cildi hem yenileyici hem de tedavi edici özellikler bulunuyor.

Tamamen doğal ve şimdiye kadar kullanılmamış olan ham maddeden saç bakım seti ve şampuan elde edildi. Bunu haricinde güneş kremi, siyah maske ve yüz temizleme losyonu da firma bünyesinde piyasaya çıkartıldı.