Olay, merkez Akdeniz İlçesi’ne bağlı Adanalıoğlu Mahallesi’nde saat 14.00 sıralarında meydana geldi. Sertbaş Uçar ile 6 yıllık eşi Alev, bir yıl önce aralarındaki şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşandı. İddiaya göre Alev Karakavuk, boşandıktan sonra evli ve 2 çocuk babası İlhan Acar ile ilişki yaşamaya başladı.

Sertbaş Uçar, eski eşi Alev Karakavuk ile İlhan Acar’ın birlikte olduğunu duyunca öfkelendi. Sinir krizi geçiren Sertbaş Uçar, ruhsatsız tabancayla İlhan Acar’ın evini bastı. Kapıyı arkadan kilitleyen Uçar, bir süre konuştuğu İlhan Acar ile evde bulunan kardeşi 27 yaşındaki Mehmet Acar ile annesi 52 yaşındaki Acibe Acar’a tabancayla kurşun yağdırdı. İlhan Acar, Mehmet Acar ve Acibe Acar çeşitli yerlerinden yaralanırken Sertbaş Uçar da evden kaçtı.
Silah sesleri üzerine olayı duyan vatandaşların ihbarı üzerine eve gelen sağlık ekipleri, 3 yaralıyıTarsus Devlet Hastanesi’ne götürdü. İlhan Acar hastanede yapılan müdahalelere rağmen öldü, kardeşi Mehmet Acar ise yoğun bakıma alındı. Anne Acibe Acar’ın sağlık durumunun ise ciddiyetini koruduğu bildirildi.

ESKİ EŞİNİ DE TARLADA BULUP ÖLDÜRDÜ

Kaçan şüpheli Sertbaş Uçar, bu kez eski eşinin Tarsus’un merkez Kulak Köyü’nde bir tarlada çalıştığını duyunca oraya gitti. Uçar, bir süre tartıştığı Alev Karakavuk’a da kurşun yağdırdı. Sertbaş Uçar daha sonra da aynı tabancayı başına dayayıp tetiği çekti.

Tarlada çalışanların ihbarı üzerine olay yerine gelen jandarma ve sağlık ekipleri, Alev Karakavuk’un öldüğünü belirlerken ağır yaralı olan Uçar, Tarsus Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Hayati tehlikesi bulunan Uçar ameliyata alındı.