Olay, Aksaray’ın Yeni Pazar Mahallesi’nde meydana geldi. 17 yaşındaki lise 4’üncü sınıf öğrencisi Barış Konuk, 5 Temmuz’da evlerinin inşaatında çalışırken, taş duvar üzerine devrildi. Konuk'un duvarın altında kalan sağ bacağı, dizinin altından koptu. Konuk, önce ambulansla Aksaray Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı, burada yapılan ilk müdahalenin ardından da ambulans helikopterle Konya Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi'ne sevk edildi. Fakültede Konuk'un kopan bacağı, yaklaşık 7 saat süren ameliyat ile yerine dikildi.


Bacağı koptuğunda sakat kalma korkusu yaşadığını dile getiren Konuk, "Ben inşaatta çalışıyordum. Taşlar üst üste duruyordu. Ben bir tanesini çektim. Diğer taraftaki de ona değiyormuş. Yuvarlanıp geldi. Ben kaçırmaya çalıştım ama taş ayağımın üzerine gelmiş. Ayağım koptu. Halam oradaydı, onları çağırdım. Koştular geldiler, Araba çağırdılar. Arabaya binerken ayağımı deriler tutuyordu, sallanıyordu. Ayağımı elime verdiler. Ondan sonra Aksaray Devlet Hastanesi’nin aciline geldik. Gelirken kan akıyordu. Penyeyle sıktık ama yine kan akmaya devam edince belimde kayış vardı. Çıkardım ayağımı onunla sıktım. Hastanede ilk müdahaleyi yaptılar. 3-4 saat durmuşuz orada.

Ondan sonra ambulans helikopterle buraya sevk ettiler. Burada hemen ameliyata götürdüler. Ameliyatta uyuşturdular ayağımı. Fazla ağrı hissetmedim. Sonra 'istersen yatabilirsin' dediler, ben de yatmıştım. Ondan sonra 20.30'da girdim ameliyata, gece 03.30'da çıkmışım.

Ameliyattan uyandığımda başımda ağabeyim, amcam ve babam vardı. Amcam sordu 'neredeyiz, biliyor musun' diye. Ben de 'hastanede değil miyiz' demişim. O gün fazla uyuyamadım zaten. Ağrı yoktu, rahattım o gün. Ayağımdaki kemik vidayla sağlamlaştırıldı ama dolaşım olmuyordu. Şimdi dolaşım olmasını bekliyoruz. Şimdi parmağımda çok hafif bir kımıldama var. Ama tam bir netlik yok. Onu bekliyoruz hâlâ. O anda tek korkum, sakat kalma korkusu oldu" diye konuştu.