Hozat İlçesi Emniye Amiri Çağlar San, bugün akşam saatlerinde evinde beylik tabancasıyla başına 1 el ateş ederek intihar etti. Silah sesi üzerine eve gidenler San'ın cansız bedeniyle karşılaştı. İntihar üzerine eve giden savcı, çalışmalarını sürdürüyor.

İntihar üzerine Tunceli'den Emniyet Müdürlüğü olay yeri inceleme ekipleri helikopterle Hozat'a gönderildi. Emniyet Amiri Çağlar San'ın ilçede yaklaşık 5 aydır görev yaptığı ve daha önce de yıllarca eski İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu'nun yakın koruma ekibinde yeraldığı belirtildi.

Hozat Emniyet Amiri Çağlar San'ın intiharıyla henüz bir resmi açıklama yapılmazken, neden intihar ettiği de araştırılıyor.

FİŞLEME SKANDALI ORTAYA ÇIKMIŞTI

Hozat'ta geçtiğimiz günlerde jandarma ve polis tarafından ilçede çok sayıda kamu görevlisi ve kişinin fişlendiğinin ortaya çıkmıştı. Hozat'ta İlçe Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Amirliği'nin bazı kişileri iddiaya göre kaymakamlık talimatıyla fişlemesinin ortaya çıkması ardından kaymakamlık, jandarma ve poliste aramalar yapılarak bütün bilgisayarların hard diskler kopyalanıp alınırken, bazı belge ve dokümana da el konulmuştu.

Olayla ilgili Tunceli Valiliği de başlattığı soruşturma kapsamında, İçişleri Bakanlığı'ndan gelen 2 mülkiye başmüfettişi de çalışmalarda bulunmuştu.