Konvoyda Jammer’li araç bulunması halinde eylemin gerçekleşemeyeceği savunulurken; olayla ilgili İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Bingöl Valiliği ve Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı.

Karlıova- Bingöl karayolunda dün PKK’lıların yola tuzakladığı tahrip gücü yüksek bombayı çevik kuvvet servis aracının geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlaması sonucu 8 polis şehit olurken, 7 polis yaralandı. Saldırıdan 1 hafta önce Emniyet Genel Müdürlüğü’nün, PKK’nın Bingöl, Tunceli ve Elazığ’da polise yönelik kanlı saldırılar düzenleyeceği istihbaratı üzerine 3 ilin emniyetini acil bir yazıyla dikkatli olmaları yönünde uyardığı belirtildi.

Karlıova’da KCK’ya yönelik düzenlenen ve 9 kişinin tutuklandığı operasyonda görev alan çevik kuvvete mensup 40 personelin, Bingöl Emniyet Müdürlüğü’nde bulunan zırhlı aracın daha önce yaptığı kaza nedeniyle, ilçeye 3 zırhlı araç eşliğinde zırhlı olmayan midibüslerle götürüldüğü kaydedildi.

’JAMMER’Lİ ARAÇ OLSA EYLEM GERÇEKLEŞEMEZDİ’ İDDİASI

Yetkililer, Bingöl-Karlıova karayolunun terör olayları nedeniyle sıkıntılı olduğunu belirterek, gönderilen ekipleri taşıyan araçlara mutlaka frekans karıştırıcı Jammer’li araçların eşlik etmesi gerektiğini belirtti. Yetkililer, poliste Jammer’li araç olmaması halinde Jandarma Komutanlığı’ndan temin edilebileceğini belirterek, ancak jandarmadan bu yönde bir talebinin olmadığını söyledi. Bingöl Emniyetinin jandarmayı, sadece konvoyun hangi günler Karlıova’ya gidip döneceği konusunda bilgilendirdiği belirtildi. Yetkililer, ayrıca emniyetin herhangi bir helikopter talebinin de olmadığını kaydetti.

Yetkililer, konvoyda Jammer’li bir aracın bulunması halinde, PKK’nın bu eylemi gerçekleştiremeyeceğini savunarak, "Saldırı uzaktan telsiz kumandası ile gerçekleştirilmiş. Olay yerinde herhangi bir kablo bağlantısına rastlanmadı" dedi.

ÇOK YÖNLÜ SORUŞTURMA

İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Bingöl Valiliği ile Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı 8 polisin şehit olduğu saldırıyla ilgili soruşturma başlattı. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün görevlendirdiği müfettişler Bingöl’e giderek çalışmalara başlarken, İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin de önümüzdeki günlerde kente geleceği belirtildi.

Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturma kapsamında son bir hafta içinde bölgede yapılan tüm telefon görüşmesi kayıtları ile PKK’lıların kendi aralarında yaptığı telsiz görüşmelerinin kayıtlarını jandarma ve polisten istediği kaydedildi.