Afyonkarahisar'daki patlamada şehit olan ve kimlik tespit çalışmaları tamamlanan 24 askerin cenazesi, dün Gata'ya götürüldü. Bu sabah Gata'da yapılan askeri törenin ardından memleketlerine gönderildi.

Şehit askerlerden 13'ü, Etimesgut Askeri Havalimanı'ndan, 5'i, Güvercinlik Askeri Üssü'nden, 4'ü ise karayoluyla memleketlerine gönderilirken 2'sinin cenazesi ise Ankara'da toprağa verilecek.
Ankara'da yapılan törende ise gözyaşları sel oldu. Tüm Türkiye'nin kilitlendiği törenin ardından şehit cenazelerini taşıyan araçların konvoy halinde Gata kışlasından çıkarken çekilen fotoğrafları yürekleri dağladı.




TRAZONLU ŞEHİDİMİZ DÜLGER BABA EVİNDE
Patlamada şehit düşen Trabzonlu Onbaşı Onur Fikret Dülger'in de cenazesi Trabzon'a gönderildi. Askeri uçak ile Şehit Dülger'in cenazesi ailesi ile birlikte Trabzon'a getirildi.
Şehidin Havalimanında karşılanması törenine Bakan Erdoğan Bayraktar, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, CHP Grup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Faruk Özak ve Aydın Bıyıklıoğlu, CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Emniyet Müdürü Ertan Yavaş şehidin ailesi akrabaları ve çok sayıda şehit yakını ile vatandaşlar katıldı.
Gözyaşlarının sel olduğu havalimanındaki törenin ardından Şehit Dülger'in cenazesi Trabzon Belediyesine ait cenaze aracıyla konvoy eşliğinde Beşirli Mahallesi'nde ki baba ocağına getirildi.
Şehit Dülger'in Türk Bayrağına sarılı cenazesi burada oturdukları sitenin bahçesine bir masa üstüne koyulurken annesi, babası ve nişanlısı uzun sürü tabuta sarılarak ağladı.
Şehidin Dülger'in oturduğu mahalleki bütün evler Türk bayrakları ile donatılırken aileye taziye ve destek olmaya gelenlerle mahallede izdiham oluştu.

AKÇAABAT'TA TOPRAĞA VERİLECEK
Şehit Dülger için cenazesi bir süre baba evinde kaldıktan sonra Trabzon'un Akçaabat İlçesine konvoy eşliğinde getirilecek. Burada Ak Camiinde ikindi namazının ardından cenaze namazı kılınacak. Şehit Dülger, daha sonra ilçedeki aile kabristanlığında toprağa verilecek.

Cenaze törenine çok sayıda vatandaşın katılması bekleniyor.


Yapılan DNA kimlik tespit çalışmalarının ardından şehitlerin isimleri Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinden şöyle açıklanmıştı:

Astsubay Kıdemli Başçavuş Bedri Nayim
Astsubay Kıdemli Çavuş Murat Düger
Uzman çavuş Hüseyin Apaydın
Uzman çavuş Cüneyt Akkuş
Onbaşı Emre Yıldırım
Onbaşı Faruk Ergenç
Onbaşı Emrah Aral
Onbaşı Emrah Kartal
Onbaşı Hayri Kaya
Onbaşı Ahmet Sandalcı
Onbaşı Mehmet Emre Özer
Onbaşı Hüseyin Gökhan Eriç
Onbaşı Tolga Taştan
Onbaşı Ahmet Tosun
Onbaşı Burak Ümit Gedik
Onbaşı Onur Fikret Dülger
Onbaşı Mücahit Coşkun
Onbaşı Barış Öztürk
Onbaşı Mehmet Emin Çağun
Onbaşı Mehmet Burak Kaplan
Onbaşı Fatih Şalgam
Er Ayhan Kurtçu
Er Abdullah Tokgöz
Er Bayram Uluer
Er Kadir Aydın