Karşılaştırmalarda, 27 Avrupa Birliği üyesi ülke, 3 Avrupa Serbest Ticaret Birliği (EFTA) ülkesi (İsviçre, İzlanda ve Norveç), 1 üyelik müzakereleri devam eden ülke (Hırvatistan), 4 aday ülke (Türkiye, Makedonya, Karadağ ve Sırbistan) ve 2 potansiyel aday ülke (Arnavutluk ve Bosna-Hersek) yer aldı.

2011 yılı sonuçlarına göre, Tüketim Mal ve Hizmetleri grubunda Avrupa Birliği’ne üye 27 ülkenin ortalama fiyat düzeyi 100 iken, 37 ülke içinde İsviçre 162 ile en yüksek, Makedonya 45 ile en düşük fiyat düzeyine sahip. Türkiye’de bu gruba yönelik fiyat düzeyi endeksi ise 62 oldu.

Türkiye’nin Tüketici Mal ve Hizmetleri grubuna ilişkin fiyat düzeyi endeksi alt gruplar itibarıyla incelendiğinde, “Kişisel Ulaşım Araçları (104)” grubuna ait fiyat düzeyinin Avrupa ülkelerinin üzerinde olduğu, ayrıca Tüketici Elektroniği (94), Alkollü İçkiler ve Sigara (92) gruplarına ilişkin fiyat düzeyinin nispeten yüksek olduğu görüldü. Buna karşılık, Ulaştırma Hizmetleri (54), Mobilya ve Yer Döşemeleri (59), Giyim ve Ayakkabı (65) gruplarında fiyat düzeyinin düşük olduğu gözlendi.

SGP’nin döviz kuruna bölünmesi ile elde edilen değer, ülkelerin fiyat düzeylerinin göstergesi olup fiyat düzeyi 100’den büyük ise bu ülke karşılaştırılan ülke veya ülke grubuna göre “pahalı”, 100’den küçük ise “ucuz” olarak ifade ediliyor.